2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Elfogták az éjféli támadókat Tarcalon

Két fiatalkorú fiú rabolt ki egy férfit tarcali otthonában. A rendőrök alig egy óra alatt elfogták az elkövetőket! A Szerencsi Rendőrkapitányság rablás miatt indított eljárást két tarcali fiatalkorú elkövetővel szemben. A nyomozás adatai alapján a tettesek éjfél előtt rontottak be a sértett családi házába, ahol erőszakkal arra kényszerítették, hogy mobiltelefonját adja át nekik. Az arcul ütött férfi a fenyegetés hatására odaadta telefonját támadóinak, akik aztán elmenekültek a helyszínről.

A Tokaji Rendőrőrs munkatársai a kapott információk alapján és a jó hely- és személyismeretük alapján alig egy óra alatt elfogták a rablókat. Az egyik tettest, aki gyerekkorúként is több bűncselekményt elkövetett már, bűnügyi őrizetbe vette a rendőrség. A hatóság egyben előterjesztést tett előzetes letartóztatására, amit a bíróság augusztus 7-én elrendelt. A másik gyanúsított szabadlábon védekezhet.

Információs háttér:

Büntető Törvénykönyv – Rablás: „Aki idegen dolgot jogtalan eltulajdonítás végett úgy vesz el mástól, hogy evégből valaki ellen erőszakot, avagy élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetést alkalmaz, illetőleg valakit öntudatlan vagy védekezésre képtelen állapotba helyez, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”.

A Szerencsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek