2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Több rendőrt Sopronba a cigány népvándorlás okozta bűnözés visszaszorításáért!

Minden ember egyenlő, azonban nem azonos módon szocializálódik. Sopronban az elmúlt fél évtizedben látható módon megnövekedett a nem a környéken született romák száma. Egyre több és súlyosabb a típusosan cigány bűnelkövetőkre jellemző magatartásforma és életvitel. Sopron város vezetése fenntartás nélkül kezeli a betelepülők áradatát, szociálisbérlakás-kiutalási politikáját meglehetősen liberálisan kezeli, folyamatosan nő az eseti segélyezettek száma. Eközben az elmúlt években például egyetlen alkalommal sem volt olvasható az önkormányzati médiában egyetlen cikk vagy hírműsor sem a városunkba költöző romák felvilágosításáról, az együttélés normáinak lefektetéséről és azok ellenőrzéséről. A lakosság a saját kárán kezdte megtapasztalni a népvándorlás hátrányos hatásait. Sopron az utazó és cigány bűnözők paradicsomává vált.

Őszintén ki kell mondani, hogy a kora esti óráktól kezdődően a fiatal hölgyek, édesanyák, fiatalok, idős emberek számára bizony már megfontolás tárgyává vált, hogy egyes egyedül érdemes-e a belvárosi utcákon gyalogosan közlekedniük. Nem mehetünk el szó nélkül a szerda esti soproni, csoportosan elkövetett rablótámadás mellett, amely jórészt csak a szerencsének köszönhetően nem torkollott súlyosabb bűncselekménybe. Ezúton fejezzük ki nagyrabecsülésünket azon rendőrök felé, akik rövid úton elfogták a csoportosan garázdálkodással vádolható cigány származású bűnelkövetőket. Mint hírlik, a csapat tagjai büntetett előéletűek, hangadójuk pedig most is büntetését tölti az aszódi fegyházintézetben, ahonnan azonban „nyári szabadságra” engedték ki.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom a lakosság érdekében kéri a rendőrséget, hogy növelje meg esténként a belvárosban járőröző rendőrök számát. Kérjük a város vezetését, belügyminiszternél kezdeményezze a források bővítését, hogy a soproni rendőrség létszáma a város lakosságszámával arányosan, közel 10 százalékkal növekedhessen.

A szerdai éjszakai eseményekről szóló rendőrségi sajtóközleményt, melyet a média világgá kürtölt, ugyanakkor cinikusnak és félrevezetőnek tartjuk. A cigánybűnözők életkoruk alapján „garázda fiatalokként” történt megnevezése sérti a Sopronban tanuló sok ezer fiatal diákot, munkát kereső vagy éppen a munkát végző fiatalságot. Ez az eset is élesen rávilágít a gyakorlatban működő kettős mércére.

A Jobbik bűncselekmények és szabálysértések elkövetőinek és áldozatainak könnyebb azonosíthatósága, a lakosság objektív tájékozódásának érdekében törvénymódosító javaslatot dolgozott ki, melynek értelmében bevezetésre kerülne a bűnelkövetők etnikai származásának nyilvántartása. Ennek révén elkerülhető lenne az egyes társadalmi csoportok hamis színben való feltüntetése, megszüntethető lenne a hatóságok, az egyes sajtóorgánumok részéről tetten érhető magatartás, hogy manipulatív módon hozzák nyilvánosságra az áldozatok, illetve az elkövetők etnikai hovatartozását.

Gőbl Gábor, a Jobbik önkormányzati képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…