2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Támogassuk a sikeres sportágakat!

A Jobbik már a fideszes javaslat benyújtásakor javasolta, hogy a sport támogatására szánható társaságiadó-kedvezményben részesülő sportágak körét ne szűkítsék kizárólag a látvány-csapatsportágakra. A Fidesz volt államfője, Schmitt Pál tegnap esti rádióbeszélgetésében pedig kifejtette, hogy e kedvezményezetti kört ki kellene bővíteni a sikeres, jól népszerűsíthető sportágakkal. A Jobbik Magyarországért Mozgalom megalakulása óta vallja, hogy a sport, a testnevelés, a testi-lelki egészség a magyar nemzet felemelkedésének kulcsa. Ezért tartottuk fontosnak a látvány-csapatsportágak mellett más, sikeres sportágak támogatási rendszerét is átalakítani. A fideszes kormánytöbbség azonban javaslatainkat szokásos arroganciájával lesöpörte az asztalról.

A zajló londoni olimpia eddigi eredményei is bizonyítják, az egyéni sportágaknak is lehet akkora nemzeti összetartó ereje és ugyanúgy népszerűsíthetik a sportot, így hozzájárulhatnak a fiatalok sport felé fordulásához, mint a látvány-csapatsportágak. Ezért felhívjuk a kormányt, a kedvezményezettek körét bővítse ki azokkal a sportágakkal, melyek szintén hozzájárulnak a magyar emberek testi-lelki egészségéhez, valamint Magyarország hírnevének öregbítéséhez.

A Jobbik ezúton is kíván további sok sikert a magyar olimpiai csapatnak!

Szilágyi György országgyűlési képviselő, a Jobbik Sportkabinetének vezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…