2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

„Közlekedik a család” – KRESZ és a példa mutatás!

Hiába minden intelem, ha KRESZ szabályainak áthágása bocsánatos bűnnek számít a családban. A „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági országos vetélkedősorozat Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elődöntőjén éppen ezért a szervezők a résztvevőknek példát mutatnak, hogy azok aztán példát mutathassanak. Kiderül majd még az is, hogy miként pihentet a KRESZ.

A család közösség nevelő erejére és a szülők példamutatására alapoz az az országos közlekedésbiztonsági vetélkedősorozat, amin a legeredményesebbek értékes nyereményeket vihetnek haza, illetve Ausztriába, hiszen a fődíj egy osztrák nyaralás!

Mindezek előtt azonban fontos tudni azt is, hogy a versenyre minden olyan család nevezhet, ahol az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, és két 6-18 év közötti gyermeket nevelnek. (Nem kizáró ok a három vagy több gyermek, de a vetélkedősorozatra csak két 6 és 18 év közötti gyermekkel lehet nevezni, és továbbjutás esetén a csapat összetételén nem szabad változtatni.)

A KRESZ tudása pihentet:

Az országos verseny fődíja a Cartour Utazási Iroda jóvoltából 4 fő részére szóló ausztriai nyaralás félpanziós ellátással.

További nyeremények: egyhetes üdülés a Thermal Hotel Harkányban, illetve Zamárdiban a Hotel Wellamarinban. Továbbá egy-egy hétvégére szóló pihenés a mátrafüredi Anna Hotelben, a balatonkenesei Yaht Clubban és a székesfehérvári Hotel Magyar Királyban, itt a család részére ingyenes belépő az Árpád fürdőbe, emellett még 16 darab 30.000 forint értékű benzinutalvány is gazdára vár.

Részvételi feltételek:

A kedvcsináló után hasznos információ, hogy a megmérettetésre két módon lehet pályázni: egyrészről a megyeszékhelyeken tartott közlekedésbiztonsági nyíltnapokon indulhatnak a vállalkozó kedvű családok, másrészről a kresszvaltozas.hu honlapon a regisztrálást követően kitöltött kérdőívvel. Ez utóbbi helyről két család juthat az országos döntőbe.

A miskolci elődöntőről:

A vetélkedő sorozat Borsod-Abaúj-Zemplén megyei döntőjét a területi Balesetmegelőzési Bizottság szervezi 2012. augusztus 11-én reggel kilenc órától Miskolcon a Szentpéteri kapuban található Tesco hipermarket parkolójában.

A nyílt nap programjain mindenki ingyenesen részt vehet. A Magyar Autóklub mobil balesetmegelőzési kamionnal települ ki a rendezvény helyszínére. A gyerekeknek kerékpáros vetélkedőt, a gépjárművezetőknek pedig elméleti és vezetéstechnikai pálya felhasználásával gyakorlati képzést szervez. Az Autómotíve Bt. az érdeklődőknek vezetéstechnikai tanácsot ad, a B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége pedig mobil műszaki állomás kitelepülésével támogatja a sikeres szereplést. A Közlekedésbiztonsági Napon a katasztrófavédelem, valamint a mentőszolgálat munkatársai technikai eszközeik bemutatásával emelik a rendezvény színvonalát.

Ismétlésként tehát a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedőre azon családok jelentkezhetnek, akik két 6-18 év közötti gyermeket nevelnek és legalább az egyik szülő „B” kategóriás vezetői engedéllyel rendelkezik. A család valamennyi tagja – korosztályának megfelelő – KRESZ tesztlapot tölt ki, majd a gyermekek kerékpáros ügyességi, míg az egyik szülő gépkocsi vezetéstechnikai pályán mutathatja be tudását.  A nyílt napot követően a szervezők írásban értesítik a legsikeresebben szerepelő családot. Ők képviselik majd Borsod-Abaúj-Zemplén megyét és természetesen magukat az októberi zsámbéki országos döntőn.

Információs háttér:

A „Közlekedik a család” országos közlekedésbiztonsági vetélkedősorozat fő támogatója az Autós Nagykoalíció (ank.hu).

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek