2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Valószínűleg egy ember követte el a szlovák nagykövetség elleni támadást
Molotov-koktélt dobtak a budapesti szlovák nagykövetségre

Valószínűleg egy ember követte el a szlovák nagykövetség elleni támadást

Valószínűleg egy ember követte el a szlovák nagykövetség elleni támadástA térfigyelő kamera felvétele szerint egy ember követhette el a Molotov-koktélos támadást a szlovák nagykövetség budapesti épülete ellen; a rendőrség közveszély-okozás miatt nyomoz. A kedd esti Debrecen-Levszki Szófia labdarúgó-mérkőzés után nagy tömeg közlekedett a szlovák nagykövetség előtt. A rendőrök 23 óra 40 percig tartózkodtak a követség épületénél. Az elkövető megvárta, amíg elmennek és utána dobott Molotov-koktélt az épületre. A térfigyelő kamerán egy ember látszik, a felvételeket még elemzik – közölte a rendőrség szerda délután sajtótájékoztatón. Kár nem keletkezett.
 
Bodnár Zsolt, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese elmondta: szerda reggel a szlovák követség tájékoztatta a rendőrséget, hogy a kertben két törött üveget találtak, ami megítélésük szerint Molotov-koktélra utal. A rendőrség kivonult és megállapították, hogy két, égésgyorsítóval megtöltött üveget dobtak be – vélhetően az utcáról – a nagykövetségre.

Maga a molotov-koktél a dobást követően elaludt, kárt nem okozott – mondta Bodnár Zsolt. Mint mondta, nehezíti az ügy felderítését, hogy a követség környékén a Debreceni VSC és a bolgár Levszki Szófia futballmeccse miatt „nagy tömeg mozgott”.

Elmondta: már hétfőn felajánlották a szlovák követségnek a védelmet, ezt azonban akkor nem kérték a szlovákok. A keddi futballmeccsre tekintettel azonban megerősítette a rendőrség a követség épületének védelmét, kedden 23 óra 40 percig rendőrök álltak a követség bejáratánál.

Arra a kérdésre, hogy elképzelhető-e, hogy egy szurkoló követte el a támadást, a főkapitány helyettese kijelentette: nem gondolná, mert „addigra a terület kiürült”, elvonultak a szurkolók. De – mint mondta – vizsgálják, hogy lehetett-e szurkoló az elkövető. Megjegyezte: a rendőrség egyelőre „nem látja”, hogy egy szurkoló az egyéni sérelmét akarta orvosolni a molotov-koktéllal, vagy előre készült a támadásra.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…