2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Molotov-koktélt dobtak a budapesti szlovák nagykövetségre
Molotov-koktélt dobtak a budapesti szlovák nagykövetségre

Molotov-koktélt dobtak a budapesti szlovák nagykövetségre

Molotov-koktélt dobtak a budapesti szlovák nagykövetségreMolotov-koktélokat dobtak ismeretlenek szerda hajnalban a szlovák nagykövetség budapesti, Stefánia úti épületére – közölte a rendőrség. A Budapest Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese (BRFK) azt mondta: a külképviseletre dobott gyújtópalackok nem gyulladtak meg, anyagi kár nem keletkezett, a rendőrség rongálás miatt indított eljárást. A rendőrség őrzi az épületet, és nagy erőkkel megkezdte a gyanúsítottak felderítését. Sólyom László köztársasági elnök elítélte a támadást. A pozsonyi külügyminisztérium nyugtalanságának adott hangot, de egyedi bűncselekménynek minősítette a támadást.
 
Az MTI helyszínen tartózkodó munkatársa az látta, hogy a Stefánia úti épület előtt fémkordonokat állított fel a rendőrség, és négy rendőrautó áll a külképviselet előtt. Bűnügyi technikusok nyomokat rögzítettek a kerítésen belül, és 8-10 civil ruhás nyomozó is a helyszínen van.

A szlovák külképviselet azt közölte, hogy két ismeretlen tartalmú folyadékkal töltött, feltehetően Molotov-koktélos palackot dobtak kedd éjjel a budapesti szlovák nagykövetség bejárati ajtajára, de azok nem gyulladtak meg, minimális kárt okoztak. A szlovák külügyminisztérium „nagy aggodalommal figyeli az incidenst, és azt egyidejűleg egyedülálló bűnügyi esetnek tekinti.” Ez a sajnálatra méltó támadás szintén arra emlékeztet, hogy szlovák-magyar kapcsolatok olyan időszakon mennek keresztül, amely fokozott érzékenységet igényel a kölcsönös kapcsolatok kezelése érdekében – írta közleményében a követség. Robert Kalinák, szlovák belügyminiszternek meggyőződése, hogy a magyar rendőrség képes megvédeni a budapesti szlovák nagykövetséget, ahogy a szlovák rendőrség is garantálja a pozsonyi nagykövetségek védelmét.

A szlovák nagykövetség az MTI-nek küldött közleményében úgy fogalmazott: értékelik a magyar rendőrség eddigi hozzáállását az ügy kivizsgálása érdekében.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…