2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Füves láncreakció: narkotikum a hűtőben! + Videó

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság július elején nagyszabású kábítószer-akciót hajtott végre a kábítószert terjesztő, illetve fogyasztó személyek feltérképezése, felkutatása, elszámoltatása érdekében.

A rajtaütés során a városban a nyomozók egy időben, több helyszínen is foganatosítottak ellenőrzéseket, házkutatásokat, lefoglalásokat.

Az ellenőrzés eredményeként 5 olyan személy gyanúsítotti kihallgatására került sor, akiknél az elvégzett kábítószer gyorsteszt különféle kábítószerfajtákra pozitív eredményt mutatott, így ők már potenciális kábítószer fogyasztókká váltak. Ezen személyektől a helyi kórházban vizeletvételre került sor, melyek további vizsgálatára igazságügyi toxikológus szakértő lett kirendelve.

Az elsődleges adatok alapján a kihallgatott személyek többnyire cannabis-származékokat fogyasztottak, de volt akik szervezetéből amfetamin, illetve metamfetamin származékok fogyasztására utaló hatóanyagok kimutatására is sor került. A kábítószer fogyasztásával gyanúsított személyek kihallgatásuk során többnyire a bűncselekmény elkövetését elismerték és vállalták az úgynevezett „kábítószer-elterelésen” való részvételt.

Az egyik sátoraljaújhelyi lakásban végrehajtott házkutatás alkalmával a konyhában található, használaton kívüli hűtőszekrény mélyhűtőjében feltalálásra, majd lefoglalásra került több zacskó, különböző fajtájú kábítószergyanús anyag. A házban lakó személyek egyike beismerte, hogy a feltalált anyagok az ő tulajdonát képezik, így őt a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság munkatársai előállították és gyanúsítotti kihallgatásra is sor került.

A lefoglalt anyagok pontos beazonosítása végett az eljárás során igazságügyi vegyészszakértő kirendelésére került sor.

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

Videó letöltése itt!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek