2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Szerdán döntenek a gyanúsított előzetes letartóztatásáról

Meggyilkolt pszichológus – Szerdán döntenek a gyanúsított előzetes letartóztatásáról
Szerda délelőtt dönt a Pécsi Városi Bíróság a Bándy Kata rendőrségi pszichológus meggyilkolása ügyében elfogott gyanúsított előzetes letartóztatásáról – közölte Hajdu István, a bíróság elnöke hétfőn az MTI-vel.

A nyomozás állásáról Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője nem közölt újabb részleteket, és a sajtóértesüléseket sem kommentálta.

A PécsMa hírportálnak nyilatkozott a 26 éves gyanúsított – neve elhallgatását kérő – kirendelt védője. Ő azt mondta, a Bándy Kata meggyilkolásával vádolt P. Lászlót Bóly mellett fogták el kommandósok szombaton, menekülés közben.

Hozzátette: a férfi tettét beismerte, másra nem tett terhelő vallomást. A gyanúsított a védő szerint úgy fogalmazott: “egyedül viszem el a balhét”. A lapnak nyilatkozó ügyvéd közölte: védence a gyilkosság indítékairól azt mondta, tetszett neki a lány, csupán szexuális indíttatásból támadta meg, és nem ismerte korábbról. Arra, hogy megbánta-e tettét, nem válaszolt – mondta a védő.

A Bama.hu hírportálnak a védő azt mondta: a gyanúsított közölte, hogy azért végzett a lánnyal, mert nem akart közösülni vele. Védence beszámolója szerint ott fojtotta meg áldozatát, ahol a holttestet megtalálták; odáig gyalog mentek, a lány önszántából tartott vele, és útközben beszélgettek. A gyanúsított a védő szerint nem mondta ki, hogy megbánta a tettét, de egész magatartása erre utal.

A helyi hírportálok beszámolója szerint elkezdtek kiköltözni a lakók abból a pécsi Magtár úti házból, ahol korábban a gyanúsított is lakott. Az indokokról azt mondták, hogy félnek a megtorlástól.

Az InfoRádió úgy tudja, hogy a nyomozók már az ügy összes gyanúsítottját őrizetbe vették, de ezt a hírt egyelőre a rendőrség nem erősítette meg.

A Bama.hu korábban arról számolt be: “P. László DNS-minta alapján bukott le: büntetett előéletű lévén a rendőrség így gyorsan azonosítani tudta”. A lap szerint Facebook-profilján lakhelyként a Kiskunhalas melletti Kelebia szerepel. A közösségi portálon még napokkal Bándy Kata megölése után, pénteken is aktív volt.

Hétfő délelőtt több pécsi hírportál is arról számolt be, hogy a gyanúsított munkanélküli volt, és Kiskunhalasról a környékéről érkezett Pécsre néhány hónapja. A PécsMa.hu információi szerint önkényes lakásfoglalóként élt; a lapnak nyilatkozó helyiek szerint az általa használt házban többen is meghúzták magukat, köztük gyerekek is. MTI

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság hétfő reggel számolt be arról, hogy őrizetbe vettek egy huszonhat éves férfit, aki megalapozottan gyanúsítható Bándy Kata meggyilkolásával. A férfi beismerő vallomást tett. Jelezték ugyanakkor: a rendőrség továbbra is nagy erőkkel folytatja a nyomozást. Közölték: a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a bűncselekmény valamennyi körülményének tisztázása után tart sajtótájékoztatót.

Bándy Kata holttestére, eltűnése után négy nappal egy férfi bukkant rá múlt szerda délután Pécsen, a Délibáb utcában, egy bokros területen. Hatala József országos rendőrfőkapitány szerdán egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki segít elfogni a gyilkost.

– MTI –

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek