2024. 06. 30. vasárnap

Pál
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

Éjszakai bortúrára hív Tolcsva

Ízletes borok, hűs pincék, kellemes hangulat, és az éjszaka romantikája várja szombat estére a nemes nedű szerelmeseit Tolcsván. A Bortúrázók Éjszakája elnevezésű rendezvény az idén már második alkalommal hívja esti mulatságra a szórakozni vágyókat.

A IX. Tolcsvai Borfesztivál előrendezvényeként szervezik meg immár második alkalommal július 14-én este a Bortúrázók Éjszakáját a településen. A fesztivál előtt így az érdeklődők megismerkedhetnek a helyi termelésű borok ízvilágával, egy meghitt est keretein belül. A helyi borászok este hét órától egészen hajnali kettőig várják a település különböző helyein a jó borokat kedvelő, a hangulatos és izgalmas éjszakai sétát választó vendégeket – természetesen különböző kedvezményekkel, és kóstolókkal. A kóstoláshoz természetesen boros pohár is dukál, melyet a rendezvény központjában a Bormúzeum és Borászati Kultúra Házában lehet majd megvásárolni szombaton este.

A szervezők az idén nem csak a kóstolás örömeire figyeltek oda, hanem a tájékozódási képességét is próbára teszik a gasztronómia kedvelőinek. A település borospincéit, ugyanis térkép alapján lehet majd felkeresni, így aki a térkép alapján megtalálja a „borlelőhelyet”, a borásztól a kedvezményes borvásárlás és az esetleges kóstoló ajándékbor mellé egy igazoló pecsétet is kap a túranaplójába. A feladat a játékban résztvevőknek, hogy minél több kóstolóhelyet keressenek fel az éjszaka folyamán pecséteket is gyűjtve, hiszen a legtöbb stemplit megszerzők között a helyi borászati vállalkozások által felajánlott borválogatás ajándékcsomagokat, borfesztiváli belépőket sorsolnak ki még a hajnali zárás után, egy hatalmas, szőlővenyigéből rakott tábortűz fényei mellett a Bormúzeum udvarán.

A pecsétekkel teli túranaplót célszerű leadni az éjszakai, hajnaltáji borkóstolós séta végén a kiindulási helyszínen.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…
A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház dolgozói, gyermekei és az egész család számára ismét megszervezik a JUNIÁLIS…

További cikkek