2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

II. lyukóvölgyi festőtábor

Két sikeres festőtábor zajlott tavaly a Lyukóvölgyben. A tábort idén is megrendezi a Polgármesteri Kabinet, a Kulturális, Idegenforgalmi és Városmarketing Osztály, a Miskolci Galéria és a Miskolci Családsegítő Szolgálat.

A program rövid leírása:

A táborban neves roma és nem roma festőművészek az otthon előkészített képeiket a Családsegítő Szolgálat tábora idején nyilvánosan fejezik be. Az elkészített művek az önkormányzat tulajdonába kerülnek.

A művészek munkájával párhuzamosan a hátrányos helyzetű gyerekekkel rajztanár foglalkozik.

A program részletes ismertetése:

Időpont: 2012. július 9-11.

Helyszín: Lyukóvölgy, Gulyakút (Családsegítő Szolgálat kirendeltsége)

Résztvevő festőművészek:

Váradi Gábor,

Urbán Tibor,

Ferkovics József és

Horváth János

A gyerekekkel foglalkozó rajztanár: Varga Ágnes

Célok:

Olyan közösségi alkalom szervezése, ahol a résztvevők szeme láttára születik érték három roma és egy nem roma művész munkája által, ezzel nyilvánvaló példát mutatva.

A gyerekek a művészekkel való párhuzamos munka által közvetlen tapasztalatot szerezhetnek értékteremtésről, közös, tartalmas munkáról.

Lehetőség arra, hogy a gyerekek kedvet kapjanak a rajzoláshoz és a festéshez, a további közös munka reményében.

A munkákat a közösségi házban később is láthatják, ami példa az érték megőrzésre, és jelentős szerepe lehet a közösség kohéziójának erősítésében.

A program, a lyukói programsorozat részeként fontos előkészítője a 2013 januárjában induló TÁMOP 5.3.6-11-es Komplex telepprogram pályázatnak.

Tárgyi eredmények:

4 db, nagyméretű, vászonra vagy farostlemezre készülő időtálló festmény. A festmények állandó otthona a Lyukói Közösségi Ház lesz, de annak átadásáig, illetve későbbi rendezvényeken máshol is kiállíthatóak.

A gyerekek, és a négy művész munkáiból a Miskolci Galéria segítségével a Polgármesteri Hivatalban kiállítást szervezünk.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek