2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Rendőrségi hírek a Szerencsi Rendőrkapitányságról

A Tokaji Rendőrőrs egyik szolgálaton kívüli nyomozója azt észlelte, hogy két férfi a Tokaj és Tarcal között lévő használaton kívül álló körbekerített vágóhíd területére a kerítést letaposva bement és onnan vasajtót, szerelvényeket valamint egy szögvasból készült ketrecet próbált meg eltulajdonítani. Az időközben értesített és helyszínre érkezett szolgálatos kollégákkal megerősítve a tolvajokat elfogták és előállították a Tokaji Rendőrőrsre, ahol velük szemben betöréses lopás miatt indult eljárás.

Tokaj belterületén előzetes szóváltást követően két férfi kölcsönösen bántalmazta egymást, majd később egy bottal, illetve fejszével fenyegették és szitkozódtak. Mindkettőjüket előállították a járőrök a Tokaji Rendőrőrsre, ahol szabálysértési őrizetbe vételükre került sor. Cselekményükért a Szerencsi Városi Bíróság gyorsított eljárásban pénzbírság megfizetésére ítélte őket.

 

A Szerencsi Rendőrkapitányság indított eljárást egy megyaszói lakos ellen, aki a Megyaszó és Szentistvánbaksa közötti útszakaszon a helyiség jelző tábla után kb. 200 méterre az úttest bal oldalán lévő vízelvezető árokból kilenc betontestet tulajdonított el. Az elkövetőt a rendőrök előállították, majd szabálysértési őrizetbe vételére került sor. Cselekményéért a Szerencsi Városi Bíróság pénzbírság megfizetésére ítélte.

 

A Szerencsi Rendőrkapitányság eljárást indított egy taktaszadai lakos ellen, aki a helyi vasútállomáson állomáson a rakodó területén lévő raktár ajtajának ablakait téglával betörte, majd a nyíláson keresztül egy seprűt kiemelt és azt az úttestre dobta, téglával és kisebb kövekkel együtt. Az elkövető cselekménye veszélyeztette a közúti közlekedés biztonságát, azonban szerencsére ebben az időben nem közlekedett az útszakaszon jármű. A férfit a Szerencsi Rendőrkapitányságra előállították.

 

A Szerencsi Polgárőrök tettek bejelentést, miszerint az egyik MÉH telephelynél két személyre figyeltek fel, akik fémhulladékot kívántak leadni, azonban őket meglátva zavartan viselkedtek. A kiérkező rendőrök megállapították, hogy a két férfi a leadni kívánt fémet egy szerencsi családi ház kertjéből tulajdonította el. Az elkövetőket a járőrök előállították a Szerencsi Rendőrkapitányságra, ahol szabálysértési őrizetbe vételükre került sor. Cselekményükért a Szerencsi Városi Bíróság gyorsított eljárásban elzárásra ítélte őket.

 

A Taktaharkányi Rendőrőrs indított eljárást ismeretlen tettes ellen, aki egy prügyi vegyes boltba betört és onnan élelmiszereket tulajdonított el.

Kertek, udvarok tolvajai:

Lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt a Szerencsi Rendőrkapitányság eljárást indított egy megyaszói lakos ellen, aki egy helyi lakóház nyitott szerszámtárolójából eltulajdonított egy láncfűrészt. A kiérkező rendőrök lakásán elfogták az elkövetőt.

 

A Szerencsi Rendőrkapitányság indított eljárást ismeretlen tettes ellen, aki egy megyaszói családi ház kertjébe a kerítést kivágva behatolt és onnan burgonyát tulajdonított el.

 

A Taktaharkányi Rendőrőrs indított eljárást ismeretlen tettes ellen, aki egy csobaji lakóház udvarára a kerítést megrongálva behatolt és onnan  két kerékpárt, egy elektromos fűnyírót, illetve négy tyúkot tulajdonított el.

A Taktaharkányi Rendőrőrs indított eljárást ismeretlen tettes ellen, aki egy tiszalúci földterületről több, mint 100 bokor krumplit, illetve 12 kg zöldséget tulajdonított el.

 

A Tállyai Rendőrőrs indított eljárást ismeretlen tettes ellen, aki Golopon egy építés alatt álló lakóház udvaráról építőanyagokat tulajdonított el.

 

Egy monoki lakos tett bejelentést a Tállyai Rendőrőrsön, miszerint település külterületén egy barackosban több személyt ért tetten lopáson. A helyszínen megállapítást nyert, hogy a zárt gyümölcsösben egy nő és négy gyermeke engedély nélkül szedték a sárgabarackot hátizsákokba és szatyrokba azzal a szándékkal, hogy azt eltulajdonítsák. Velük szemben szabálysértési előkészítő eljárás indult.

 

A mezőzombori polgárőrség parancsnoka tett telefonon bejelentést a rendőrségre, miszerint tetten értek egy helyi lakost, aki egy lakatlan mezőzombori házba behatolt. Az elkövető az ablak befeszítését követően jutott a lakásba, ahol kutatott, majd az udvaron összekészített több használati tárgyat, amelyeket el akart tulajdonítani. Ezen cselekménye közben érték tetten a polgárőrök. A rendőrök a férfit előállították a Szerencsi Rendőrkapitányságra és vele szemben betöréses lopás miatt indult eljárás.

A Szerencsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…
Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…