2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Hőség – A mentőknek átlagos kánikulai forgalmuk volt a hétvégén

Hőség – A mentőknek átlagos kánikulai forgalmuk volt a hétvégén

A mentőknek a hétvégén is hasonló forgalmuk volt, mint az elmúlt hét folyamán; 10-15 százalékkal több riasztás érkezett, mint egy átlagos napon – közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője vasárnap az MTI-vel.
A szóvivő elmondta: a hőségriadó alatt egész héten Budapesten 450-500, országosan nagyjából 2200 riasztásuk volt egy nap alatt. A hétvégén is nagyjából ugyanennyi hívásuk volt.     A nagy melegben országszerte sok baleset történt, sokan lettek rosszul, vízbefulladásos eset is volt, de ezek száma sem volt kirívóan sok egy átlagos nyári hétvégéhez képest – tette hozzá Győrfi Pál.     A hétvégi rendezvényeken sem történt rendkívüli esemény. Az Országos Mentőszolgálat által biztosított Budapest Pride felvonuláson 3 embert kellett ellátniuk könnyebb rosszullét miatt, de egyiküket sem kellett kórházba szállítani – mondta a szóvivő. A Balaton-átúszáson néhány enyhe rosszullétet kellett ellátni.     Az országos tiszti főorvos utasítása értelmében a múlt szombat óta tartó hőségriadó jövő hétfő éjfélig van érvényben.     Vasárnap már nem dőltek meg napi melegrekordok. Jenki Szilvia, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa korábban az MTI-nek azt mondta: a jövő hét elején folytatódik a kánikula, majd keddtől lassú enyhülés kezdődik – tette hozzá a meteorológus.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…