2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Szombaton rajtol a nagyhét

Budapesten, az Aréna Hotelben tartották meg a 14. TVK Triatlon Nagyhét sport- és kulturális eseménysorozat sajtótájékoztatóját.
– Közel két évtizede nem csak a sportról, a triatlonról szól ez a hét, hanem arról is, hogy Tiszaújváros, az ország, Európa, sőt a világ egy része is magáénak érzi ezt a hagyományos, párját ritkító sorozatot – fogalmazott egyebek mellett Bráz György, a szervezőbizottság társelnöke, Tiszaújváros polgármestere. – Idén is fantasztikus hangulatra számítunk, melynek alapját a nívós sport- és kulturális programok adják. – Huszonegyedik triatlonos szezonunkat kezdtük meg idén, és már a 14. TVK Triatlon Nagyhét „startjelére” várunk – mondta dr. Márkus Gábor főrendező, az SZB társelnöke és a TVK-Mali TK elnöke.

– A nagyhetet, melynek minden napját egy-egy támogatóról neveztünk el, a megszokottól eltérően, a nemzetközi versenynaptárhoz igazodva, egy hónappal hamarabb, július 7-15. között rendezzük meg, melynek oka a három héttel később kezdődő londoni olimpia. A jól bevált mottónk nem változott: közös sportolás után közös szórakozás a koncerteken, a különböző vendéglátó egységekben. Az eddigi tizenöt világkupa úszó számát a korábbi években a Tiszában, majd a sajószögedi Tolnai-tavon rendezték meg. Márkus Gergely versenyigazgatótól, a Nemzetközi Triatlon Szövetség tavaly nyár óta Lausanne-ban dolgozó sportigazgatójától megtudtuk, hogy ebben az évben a nyitószám „beköltözik” a belvárosba, a sportolók a Dísztóban, egy 250 méteres körön hármat fordulva teljesítik majd az úszás távját. – A 2011-es junior Ek alkalmával debütált ez a 750 méter úszásból, 20 km kerékpározásból és 5 km futásból álló belvárosi forma – mondta a Magyar Triatlon Szövetség alelnökeként is ténykedő tiszaújvárosi sportvezető. A londoni olimpia közelsége ellenére is akadnak jó néhányan, akik Tiszaújvárost választják egyik utolsó felkészülési állomásuknak az ötkarikás játékokra vezető úton.
A világkupa mintegy 90 sportolót tartalmazó jelenlegi férfi rajtlistáján több külföldi „nagyágyú” is szerepel.Avállsérüléséből felépülő tavalyi bronzérmes budaörsi Vanek Ákos nevével fémjelzett népes magyar kontingens a következő: Balogh Bence, ifj. Faldum Gábor, Fecskovics Attila, Hankó Dávid, Pocsai Balázs, Rendes Csaba, Ruzsás Dávid, Török Dániel, Tóth Tamás. A három előfutamba sorolt hatvan hölgy között is találni számos nagy nevet.A magyarok között itt lesz az olimpiai induló Kovács Zsófia, az elsőszámú olimpiai tartalék Vanek Margit, a szülés után nemrégiben visszatért, korábbi vk-résztvevő Koch Renáta és a felnőtt világkupán most bemutatkozó Dudás Eszter. Az egyre népszerűbb, a fiúknál hatvan feletti, a lányoknál csaknem ötven sportolót számláló junior Európa-kupán 19, illetve 17 magyar versenyző indul, akik számára ez a viadal remek lehetőség arra, hogy nemzetközi szinten is felmérjék, hol tartanak korosztályukban. Szombattól tehát beindul ismét a nagyüzem „Triatlonújvárosban”. Remélhetőleg a hagyományokhoz híven ebben az évben is minden városlakó és idelátogató jól érzi majd magát a különböző sport- és kulturális eseményeken.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek