2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Rács mögött a fapisztolyos, álszakállas bankrabló

Többek között álszakáll, álhaj és fapisztoly volt a repertoárjában annak a rablónak, akit a közelmúltban egy sikertelen pénzintézeti rablást követően szinte azonnal elfogtak a Miskolci Rendőrkapitányság járőrei.

Június 20-án reggel egy gyanús, elváltoztatott külsejű személy kívánt bemenni egy miskolci takarékszövetkezeti fiókba. Mivel a pénzintézet alkalmazottai még időben észlelték az igencsak szokatlan külsejű férfit, ezért – a fiókban működő többlépcsős elektromos ajtónyitó rendszert lezárva – megakadályozták annak bejutását az ügyféltérbe.

Az események innentől igencsak felgyorsultak, mivel egyrészt a fiókba bekötött távfelügyeleti rendszer, másrészt az elkövető nyomába eredő takarékszövetkezeti alkalmazott is értesítette a rendőrséget, így még a fiók közelében, menekülése során sikerült elfogniuk a Miskolci Rendőrkapitányság járőreinek a pénzintézeti rablót.

A férfi azonnali elszámoltatása során előkerültek a rablás elkövetéséhez és az álcázáshoz szükséges kellékek is.

Előállítását követően a 45 éves kistokaji férfit a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának munkatársai fegyveres rablás előkészületének vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az eléje tárt bizonyítékok hatására a gyanúsított kihallgatása során beismerő vallomást tett ugyanazon fiók sérelmére egy tavaly év végén történt befejezett és további másik mostanihoz hasonló sikertelen próbálkozására nézve is.

A védelmi rendszer hatékonyságát jól mutatja, hogy a tavaly év végi rablás során elvitt pénz szinte teljes egészében használhatatlanná vált a pénzeszsákban elhelyezett festékpatron miatt, ami a bűncselekmény elkövetése után működésbe lépett.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya fegyveresen elkövetett rablás bűntette és további kétrendbeli rablás előkészületének vétsége miatt folyamatban lévő eljárásban a kistokaji férfit bűnügyi őrizetbe vette és előterjesztéssel élt előzetes letartóztatásának bírósági elrendelésére.

A mai napon ügyészi indítványra az eljáró nyomozási bíró elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek