2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Újra Kazincbarcikán a Csík zenekar!

Kazincbarcika- A magyar népzene leghitelesebb tolmácsolóinak tartott Csík zenekar lesz a Borsodi Művészeti Fesztivál 6. napjának kuriózuma.

Hétfőn – a péntektől-vasárnapi tartó programdömping után – két rendezvénnyel „úszik” tovább a fesztivál-folyam. Kazincbarcikán a város szülötte, Bagyinszki Zoltán rendhagyó tárlata nyílik meg a Városi Kiállítóteremben délután négy órakor.  A jelenleg Gyulán élő Bagyinszki Zoltán 15 évvel ezelőtt kezdte el az aktív fotózást és publikálást. Magyarországon kívül Romániában, Belgiumban, Szlovákiában, Lengyelországban, Franciaországban, az egykori Jugoszláviában, továbbá az Amerikai Egyesült Államokban is számos kiállítása volt. Bagyinszki Zoltán első kötete 1998-ban jelent meg a magyar kastélyokról. Azóta 30 könyv szerzője, illetve társszerzője lett. 2012 áprilisában készült el „A magyar szecessziós építészet útikönyvé”-nek képanyaga, több ezer felvétel a történelmi Magyarország területéről. A könyv a Corvina Kiadó gondozásában jelent meg, a szöveg megírását, szerkesztését Bede Béla végezte. Ennek a könyvnek a képanyagából válogatta kazincbarcikai kiállításának anyagát a művész, s ezt láthatja most szülővárosában a közönség.
A hétfői nap kuriózuma minden bizonnyal az óriási népszerűségnek örvendő Csík zenekar fellépése lesz. A koncertet egy új helyszínen, a Városi Strand területén hallhatja a közönség, a kezdési időpont este 8 óra. Az autentikus magyar népzene leghitelesebb hazai tolmácsolóinak koncertjén a szervezők teltházas előadásra számíthatnak.

További infó: www.borsodimuveszetifesztival.com

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Lóra, magyar, lóra!
Lóra, magyar, lóra!(Arany János) Tisztelgés a Párizsi Olimpiai Játékok előtt ifj. Vastagh György mezőhegyesi lovas szobraival, Molnár-C. Pál lovas …

További cikkek