2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • A kábítószer elleni küzdelemért a főnyomozó musicalje

A kábítószer elleni küzdelemért a főnyomozó musicalje

A Kábítószer Elleni Küzdelem Világnapjához kötötten a főnyomozó rendőr drogprevenciós célokat is szolgáló musicalje újra látható Miskolcon. A program a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály szakmai támogatásával, valamint a B-A-Z Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány és a Miskolci Drogambulancia Alapítvány védnökségével és anyagi hozzájárulásával valósul meg.

A „Zsák utca 2012” drogprevenciós musical középpontjában a fiatalok körében népszerű parti drogok és stílszerűen a köré épült bűnözés áll. A világ számos pontján június 26-a a kábítószer elleni küzdelem emléknapja, ennek apropóján láthatják a miskolci diákok a darabot a Miskolci Művészetek Házában június 13-án 11.00, illetve 17.00 órakor.

A támogatások segítségével a fiatal felnőttek kedvezményes jegyárak mellett okulhatnak a darab megnézése közben. A mű ugyanis bemutatja, mennyire könnyű a drogfogyasztás hálójába gabalyodni, s hogyan válhat az eleinte menőnek tűnő életvitel egyre inkább létszükségletté, életformává, hogyan evez egyre jobban veszélyes vizekre. A főhős lány személyisége megváltozik, régi barátait elutasítja, testvérét elhanyagolja. Razzia elől menekül, hazudik, pénzt lop otthonról, s amikor már az is kevés a drogra, barátja ráveszi, hogy testével keresse meg a rávalót. Nem veszi észre, hogy kihasználják, kezdi elveszíteni emberi méltóságát. A musical utolsó jelenete megrázó. Nincs happy end, csakúgy, mint a legtöbb valós történetben, de végig nyomon követhetőek a drog szorításából való kiszállás lehetőségei.

Információs háttér:

A musicalt első ízben, 2012. május 19-én a Miskolci Művészetek Házában, vastaps közepette, teltház előtt láthatta a közönség. A darabot a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság főnyomozója (Albert Tamás r. őrnagy) és társulata állította színpadra, a Noé Bárkája ,,avagy az özönvíz legendája”, valamint a ZÉTA című saját szerzeményű, két felvonásos rock musicalek után.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek