2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Közgazdász-vándorgyűlés: Egerben a félszázadik

Fontos és kerek évfordulóhoz érkezett 2012-ben a Magyar Közgazdasági Társaság: Átalakulás és konszolidáció a magyar gazdaságban és gazdaságirányításban címmel immár az 50. Közgazdász-vándorgyűlést rendezi meg 2012. szeptember 27. és 29. között Egerben.
A közgazdász-vándorgyűlések rendre a hazai közgazdász szakma legrangosabb és legnagyobb éves összejövetelei: a háromnapos tanácskozások plenáris és szekcióülésein vezető gazdaságpolitikusok – jelenlegi és volt kormánytagok, szakpolitikusok –, a pénzügyi és üzleti élet kulcsszereplői, gazdaságkutatók, akadémikusok és egyetemi tanárok tartanak előadásokat a mintegy 400–700 fős, hazai és határainkon túli magyar közgazdászokból álló hallgatóság előtt. A vándorgyűléseken elhangzott gondolatokról évről évre nagy terjedelemben számol be nemcsak a hazai, de a nemzetközi sajtó is.

A jubileumi, 50. Közgazdász-vándorgyűlés témája izgalmas és aktuális: Átalakulás és konszolidáció a magyar gazdaságban és gazdaságirányításban. A rendezvényen várhatóan mintegy 50–60 előadást hallgathat meg a 400–700 fős hallgatóság. A vándorgyűlés szeptember 27-én – hagyományainkhoz híven – csütörtökön délután egy plenáris üléssel veszi kezdetét. E plenáris ülésen előadást tart az egyes pénzügyi szervezetekért felelős tárca nélküli miniszter, Varga Mihály, valamint egy akadémiai előadást is meghallgathatnak a résztvevők.

A rendezvény második napja a szekcióüléseké: délelőtt 5 szekcióban (tervezés és állam-háztartás; vállalati gazdálkodás; bankok és finanszírozás; külkereskedelem és tőkekapcsolatok; informatika) vitathatják meg az egyes területek kérdéseit a résztvevők. A szekcióülések tervezett előadói között volt gazdasági és pénzügyminiszterek, banki és vállalati vezetők és neves gazdaságkutatók szerepelnek.

A szombati napon délelőtt plenáris üléssel zárul a program. A szekcióelnökök beszámolóit követően a Költségvetési Tanács „nyílt ülése” következik, ahol Simor András jegybank¬elnök, Domokos László ÁSZ-elnök, valamint Kovács Árpád költségvetési tanácsi elnök előadásait hallgathatják meg a résztvevők.

A jubileumi, 50. Közgazdász-vándorgyűlésről szóló információk az elkövetkező hetekben folyamatosan lesznek elérhetők a Magyar Közgazdasági Társaság honlapján, a www.mkt.hu internetes címen.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…