2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Lezárt ügyek – Fegyveres rablás egy miskolci pénzintézettel szemben

Lezárt ügyek – Fegyveres rablás egy miskolci pénzintézettel szemben

Miskolcon egy diósgyőri pénzintézetben fegyveres rablás történt még 2012 január közepén. A nyomozók közel egy hónapos kitartó nyomozás eredményeként elfogták és őrizetbe vették a miskolci támadót. Ez év január 19-én 14.00 óra körül egy férfi arcát sapkával eltakarva bement Miskolcon az Árpád utcán egy pénzintézetbe. Ott az alkalmazottakat egy fegyvernek tűnő tárggyal megfenyegette és pénzt követelt. Ennek hatására a dolgozók a kasszában lévő pénzösszeget átadták az elkövetőnek, aki a helyszínről kerékpárral próbált meg elmenekülni. Az alkalmazottak segítségkérésére egy járókelő a rablót megkísérelte feltartóztatni, aki kerékpárját, szemüvegét, egy irattartót, valamint a válltáskáját benne az eltulajdonított készpénzzel együtt hátrahagyva elmenekült. A bűncselekmény során személyi sérülés nem történt.

A jelentős erőkkel végzett és szisztematikusan felépített nyomozás egy hónap leforgása alatt eredményre vezetett. A nyomozók elfogták és bűnügyi őrizetbe vették a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 25 éves miskolci büntetett előéletű férfit. A rendőrség előterjesztése alapján előzetes letartóztatásba helyezett gyanúsítottal szemben fegyveres rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság lezárta. A vádemelési javaslatot megküldte az ügyészségnek.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek