2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Miközben a Fidesz hallgat, mint az olajos hal, az ország várja a válaszokat

Az elmúlt időszakban a Fidesz hallgatott, miközben hétről-hétre számos fontos kérdésben szólalhatott volna meg, mondhatta volna el véleményét, mást sem tett, mint bujkált, hallgatott vagy mellébeszélt. Bár ennek okairól csak találgatni tudunk, egy dolog biztos: van egy bő tucat ügy, amelyben még mindig az egész ország szeretné megismerni a Fidesz álláspontját.


Itt az idő, hogy megtudjuk, mit is gondol valójában a Fidesz!

• Ha Török Zsolt képviselőtársunk azt kérdezi, hogy mit ért Orbán Viktor azon, hogy a 13. havi nyugdíj visszaállításának nem sok realitása van”, akkor az értelmezhetetlen válasz, hogy a Fidesz nem kíván foglalkozni az MSZP hazugságaival”.

• Ha Bárándy Gergely és Juhászné Lévai Katalin MSZP-s politikusok felszólítják a Fideszt, hogy végre egyértelműen határolódjon el a magyarországi szélsőségesektől, legyen partner az antifasiszta konszenzus megteremtésében, akkor a foghegyről odavetett mondat, miszerint a Fidesz nem kér kioktatást demokráciából, jogállamiságból és tisztességből, újfent minden, csak nem válasz.

• Ha rendőrségi nyomozás indul a Fidesz képviselői ellen, akik pályázati közpénzeken lopnak el Fóton – feltételezhetően Kövér László fideszes választmányi elnök aktív segítségével – akkor az a hetyke mondat, hogy a szocialisták akár ügyeket is gyártanának csak azért, hogy eltereljék a figyelmet”, az egész országot zavarba ejti.

• Ha Orbán Viktor nyilatkozatai után az egyik nemzetközi hitelminősítő intézet nem javít Magyarország besorolásán, mert elemzése szerint ugyan a magyar kormány törekvései sikeresek, azonban Orbán Viktor nyilatkozatai az állami kiadások növeléséről, a takarékosság feladásáról túl nagy kockázatot jelentenek, akkor hámozott luftballon a Fidesz részéről, hogy nem lehetnek alkalmasak a válság kezelésére azok, akik azt maguk okozták”.

• Ha az MSZP konkrét javaslatokat tesz le a gazdasági válságban hitel visszafizetési gondokkal küzdő családok megsegítésére, akkor érthetetlen, hogy miért azon rugózik a Fidesz, hogy miért tart ebben a témában sajtótájékoztatót a párt.

• Ha Szabó Zoltán szocialista képviselő a nyilvánosság előtt mutatja be, hogyan működik a narancsszínű pénzszivattyú Debrecenben, hogyan osztogatja a helyi fideszes elit két kézzel az adófizetők pénzét a Debreceni Regionális és Innovációs Ipari Park Kft., a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. és a Csokonai Színházon keresztül, akkor tanácstalanul vakarjuk a fejünket, mit akar mondani a Fidesz azzal, hogy hiteltelenek az MSZP hazug vádjai”.

A felsorolásból értjük a fideszes defenzíva okait. Megértjük, hogy kényelmesebb eltáncolni az érdemi válaszadás elől. Ennek ellenére azt mondjuk: elég a bujkálásból, elég a hallgatásból, szólaljanak meg az érintettek, szólaljon meg Kövér László, szólaljon meg Orbán Viktor!

Nyakó István
az MSZP országgyűlési képviselője és szóvívője
Kiadó: MSZP-frakció

 

/Forrás: OS/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek