2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Szikszói diákok erdei iskolája Miskolctapolcán

Szikszói diákok erdei iskolája Miskolctapolcán

Május 21-étől szikszói diákok erdei iskolájának ad otthont a Miskolc- tapolcai volt autós kemping. Mint ismeretes Szikszó Önkormányzata tulajdonában lévő Karola alapítvány szerezte meg a működtetési jogát a kempingnek márciustól. Így a szebb napokat látott üdülőhely az idén nyáron újra élettel telik meg.
Füzesséri József Szikszó polgármestere arról beszélt: az autós kempinget újfajta szemlélettel funkcióban szeretné működtetni az önkormányzat nonprofit cége, az Ezüstgázló Kft. a fő cél ugyanis az, hogy a kemping elsősorban a szikszói diákoknak, pedagógusoknak, fiataloknak, családoknak nyújtson szolgáltatásokat.  A szikszói Szepsi Suli nevelési programjában szerepel ugyanis az erdei iskola program. Eddig ezt az osztályonként 3 napos oktatási kurzust az önkormányzat tulajdonában lévő, Rakacai tó partján álló, Karola kastélyban tartották. A tapolcai autóskemping azonban sokkal jobb körülményeket tud biztosítani a diákok számára, mint a Karola vendégház.

Füzesséri József azt is kiemelte, hogy a kemping szabad kapacitását szeretnék hasznosítani. A Szikszó és térsége települések önkormányzatai számára például felajánlották, hogy térítés ellenében nyáron táborokat szervezzenek a diákjaik számára.  De szerepel a tervek között a nyári napközös, sport táborok indítása is, hiszen sok szülőnek gond, hogy hogyan oldja meg a gyermeke nyári programját úgy, hogy az hasznos és élményszerű legyen. Nagy előnye a működtetésnek az, hogy nemcsak tapolcai helyszínekben gondolkodhatnak, hanem Szikszó közelsége miatt bevonható a programokba a szikszói uszoda, sportcsarnok és a Szikszó Plázs.

Füzesséri Józseftől megtudtuk: május 21-től a szikszói Szepsi Iskola és Könyvtár 149 tanulója 7 csoportban 3-3 napot tölt a tapolcai táborban. A felügyeletet az iskola 13 tanára látja el.

A gyermekek a délelőttöket tanulással töltik. A szabadidőbe feltérképezik, megfigyelik a Bükk növény- és állatvilágát, időjárási méréseket, megfigyeléseket végeznek. Megismerkednek a környék nevezetességeivel, meglátogatják a Barlangfürdőt is. A gyermekek ellátásáról Szikszó Város Önkormányzata gondoskodik.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek