2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Végzetes vasúti baleset – Rendőrségi összefoglaló Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

Végzetes vasúti baleset – Rendőrségi összefoglaló Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

Az elmúlt hétvége alatt a rendőrök számos ügyben intézkedtek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A voltaképpen rendőri szempontból átlagosnak mondható napokat jól jellemzi, hogy bűnügyi vagy szabálysértési őrizetbe összesen 24-en kerültek, hét személyi sérüléssel járó közlekedési baleset volt, egy miskolci kórházból pedig kerekesszéket loptak.

Kockázati tényezők: Ittas és figyelmetlen sofőrök

Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain május 18-ától 20-áig hét személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, amiből három súlyos, míg négy könnyű sérülésekkel járt. A balesetek többsége kellő körültekintés mellett megelőzhető lett volna. Érdemes kiemelni, hogy a rendőrök két jogosítványt is elvettek helyszínen a sofőrtől. Egyikük szlovák állampolgár, aki Bogács belterületén ittassága miatt az út jobb oldalán haladva a füves részre hajtott, majd ezt korrigálva áttért a bal oldalra itt lecsúszott az útról és egy ház kerítésének tövében került nyugalmi állapotba. A sofőr nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság vizsgálja a körülményeket.

Többek között a segédmotor-kerékpár sofőrje által elfogyasztott alkohol is közre játszott abban a balesetben, ami a Harsány és Miskolc közötti útszakaszon történt. A felborult motoron szabálytalanul ülő utas is, akárcsak a vezető nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Ittas kerékpáros dőlt az útra Hernádnémetiben, az esetet jól jellemzi, hogy a biciklis állapota miatt nem tudta megfújni az alkoholszondát. Mindkét eset körülményeit a Miskolci Rendőrkapitányság vizsgálja.

Tarcalon egy személygépkocsi vezetője tolatás közben ütött el egy gyalogost, akit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. A balesetet a Szerencsi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Végzetes vasúti baleset

Halálos kimenetelű vasúti baleset történt május 19-én a hajnali egy órakor az emődi állomáson. Egy 54 éves tiszakeszi lakost gázolt el a Budapestről Miskolcra közlekedő tehervonat. Az elsődleges adatok alapján a férfi a bal sínszál és a peron széle között feltehetően ittas állapotban ült, így a szerelvény elsodorta, aminek következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen az életét vesztette. Az eset körülményeit a Miskolci Rendőrkapitányság vizsgálja.


Eltolta, mert eltolta a kerekesszéket

A hétvége alatt 24 személyt vettek szabálysértési, illetve bűnügyi őrizetbe a rendőrök Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Voltak olyanok, akik garázdaság miatt kerültek fogdára, de több tolvaj is fennakadt a hatósági hálón. Példának okáért egy tolvajpáros az egyik miskolci nagyáruházból szeszesitalt lopott el, majd újra neki buzdulva visszatértek a tett helyszínére, amikor ismét italt akartak elemelni, de az áruház biztonsági őre felismerte és ezúttal tetten érte őket. A szabálysértési őrizetbe vett miskolci fiatalemberekkel szemben a Miskolci Rendőrkapitányság indított eljárást. Akárcsak azzal a 22 éves férfival szemben, aki egy miskolci kórházból azért tolt el, lopott el egy kerekesszéket, hogy hazatolja élettársát Gesztelybe, őket a rendőrjárőrök a 3-as számú főúton fogták el.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek