2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Családi nap kicsiknek és (kicsit) nagyobbaknak

A „Bölcsődei új funkció” program zárásaként vidám családi napra és szülői fórumra várják Kazincbarcikán a II. sz. Bölcsődébe járó apróságokat és szüleiket.

A programra az Európai Unió által támogatott „Kazincbarcika Veres Péter-Mikszáth Kálmán úti akcióterület rehabilitációja” elnevezésű beruházás keretében kerül sor.
Kazincbarcika Város Önkormányzata még 2010-ben részesült vissza nem térítendő támogatásban, mely az Újkazinci városrészen beruházási, képzési és különböző civil szervezeti események megvalósítását teszi lehetővé.  
Ennek része a „Bölcsődei új funkció” projektelem, melynek megvalósításában az önkormányzat együttműködő partnere a Szociális Szolgáltató Központ II. sz. Bölcsődéje.

Nevelés, egészség, fejlesztés

A program keretében az elmúlt hónapokban számos eseményre került sor. Mikuláskor nyílt nap, az új esztendőben varázslatos játéksziget, vagyis külsős gyermekek részére nyitott játszószoba várta és várja még május végéig a bölcsődés korú gyermekeket. Ezzel párhuzamosan ismeretterjesztő előadásokra invitálták a szülőket, nagyszülőket; volt szó a gyermekek neveléséről, több irányú (játék-zene-báb) fejlesztéséről, a születés titkairól, és számos érdekes témában szerveztek még konzultációkat. A záró program május 14-én – hétfőn – lesz, ekkor 10 és 17 óra között vidám családi napot és szülői fórumot tartanak a bölcsődében.
A szervezők – a bölcsőde kollektívája – színes programokkal készülnek: kézműves foglalkozás keretén belül gyöngyöt fűzhetnek, gyurmázhatnak, rajzolhatnak a gyerekek. Meglepetésnek „állatsimogató” részleget is kialakítanak, míg a csoportokban vidám délelőtti programként együtt énekelnek, mondókákat mondanak a szülők, a gyermekek és a kisgyermeknevelők.
Délután az altatási időben szülői fórum keretén belül adnak lehetőséget a tematikus beszélgetésre, véleménynyilvánításra.
Végezetül vendéglátás, zene, tánc, szórakozás és a gyermekeknek meglepetés ajándék lesz. A szervezők szándéka az, hogy a családi napon a szülők gyermekeikkel együtt egy tartalmas, eseménydús rendezvény részesei legyenek.
Az intézmény vezetése „saját apróságaikon” túl nagy szeretettel várja a bölcsődés korú kisgyermekeket szüleikkel, nagyszüleikkel együtt, hogy ízelítőt kapjanak mindabból, amire a II. sz. Bölcsőde kollektívája büszke.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek