2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Ismét a Jobbik állt ki a kisemberek érdekeiért – Szerencsét hozhat a kéményseprő, nem pótdíjat

Ismét a Jobbik állt ki a kisemberek érdekeiért – Szerencsét hozhat a kéményseprő, nem pótdíjat

A Fővárosi Közgyűlés mai ülésén elfogadott egy rendeletmódosítást, melynek értelmében a kéményseprés díjával megegyező pótdíjat fizettetnének azokkal a tulajdonosokkal, akik nem engedik be a kéményellenőrzést végző szakembereket.

A budapesti Jobbik úgy véli, hogy ugyan fontos az ellenőrzés, hiszen az emberek biztonságát szolgálja, azonban ezeknek a szigorításoknak valóban a kéményellenőrzéseket kellene elősegíteni, és nem a budapesti lakosok újabb megsarcolását.

A fővárosi frakció sikeres módosító javaslattal élt a rendelettel kapcsolatban, mely szerint az első értesítést követően még nem szankcionálható az, aki a lakásba való bejutást bármely okból nem tudja biztosítani.  A Jobbik javaslata rendeleti szintre emelkedett abban a tekintetben is, hogy ezentúl nem csak a napot, hanem az órát is fel kell tüntetni a kéményellenőrzések várható időpontjáról szóló értesítéseken. A mai nehéz helyzetben, amikor mindenki félti a munkáját, nem lehet elvárni az emberektől, hogy órákat várjanak otthonukban a kéményseprőkre, munkájukat hanyagolva. Ezért fontos, hogy tudják előre, mikor érkezik az ellenőrzést végző szakember, így elkerülhetik a pótdíj kiszabását.

Czeglédi János, a Jobbik fővárosi képviselője

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek