2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Malév-vizsgálóbizottság: saját felületességének áldozata lehet a Fidesz

A mai bizottsági ülésen nyilvánvalóvá vált, hogy a Fidesz önmagának állított csapdát a vizsgálóbizottsággal. A határozati javaslatban megadott vizsgálóbizottsági név alapján ugyanis a Malév jelenlegi helyzetét előidéző intézkedések és a politikai felelősség egészen 2010. december 31-ig vizsgálhatók.

A bizottság neve ugyanis egyértelmű: a Malév Zrt. és a Budapest Airport Zrt. szocialisták és szabad demokraták általi privatizációjának körülményeit, továbbá a Malév Zrt. visszaállamosításának folyamatát, valamint jelenlegi fizetésképtelenségét és felszámolását előidéző, 2002-2010 között meghozott intézkedéseket, illetve az ebben az időszakban felmerülő döntéshozói felelősség kérdéskörét vizsgáló bizottság.

A bizottsági ülésen Varga István elnök mindent megtett, hogy meggyőzze az ellenzéket ennek ellenkezőjéről. Ahogy az is nyilvánvalóvá vált, hogy a tervezett fél éves időkeret rendkívül rövid lesz a téma súlyához és összetettségéhez képest. Tekintve, hogy kétharmaddal mindent lehet, így csupán egy országgyűlési szavazás kérdése, hogy – amennyiben valóban fel akarják tárni az érdemi ügyeket a Budapest Airport Zrt. és a Malév privatizáció-államosítás kapcsán – a Fidesz meghosszabbíttassa a bizottság működését.

A Jobbik mindent el fog követni azért, hogy fény derüljön a Malév felszámolásáért és ezzel egy nemzeti stratégiai ágazat eltüntetéséért, valamint több ezer ember munkahelyének elvesztéséért felelős rossz vagy hiányzó kormányzati döntésekre, személyi felelősökre.

Bertha Szilvia országgyűlési képviselő

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek