2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Kerékpár-megáldás Mezőkövesden

Országos viszonylatban is egyedülálló kezdeményezésként kerékpár-megáldási ünnepséget szerveznek május 13-án 9 órától Mezőkövesden, a Jézus Szíve templom előtt. Az eseményre több ezer kerékpárost várnak.


Mezőkövesd mint „biciklis város” életében fontos szerepet tölt el a kerékpár, a kerékpározás. Ehhez kapcsolódva hirdette meg a Jézus Szíve Egyházközség, dr. Berkes László pápai prelátus, plébános vezetésével a kerékpár-megáldási ünnepséget, amelyet május 13-án vasárnap 9 órakor szentmise keretében tartanak meg.

A szervezők szeretettel várják a családok apraját-nagyját, mindenkit a saját kerékpárján. A szertartás után, a kétkerekű járművek megáldása után pedig a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság munkatársai tartanak bicikliátvizsgálást, hogy a kerékpárok a KRESZ-nek megfelelően legyenek felszerelve.

A program háttere, célja:

„Az áldás a teremtő Isten jóakaratának lehívása arra a személyre, élőlényre, tevékenységre vagy tárgyra, amely közel áll az emberhez, amelynek léte, épsége minden nap fontos számunkra. Itt Mezőkövesden, tekintettel arra, hogy a város sík terepen terül el, meglehetősen közkedvelt a kerékpárral való közlekedés. Illő tehát, hogy erre a közlekedési eszközre, amelyet talán minden nap használunk, Isten áldását kérjük. Jó alkalom ez az ünnep arra is, hogy a közlekedéssel kapcsolatos hibáinkat, esetleg bűneinket is tudatosítsuk, megbánjuk, illetve, hogy a biztonságos közlekedésért, valamint a közlekedésben résztvevők nagylelkűségéért és figyelmességéért imádkozzunk.” – emelte ki a kezdeményezés célját dr. Berkes László pápai prelátus.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek