2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Szertelen szelek terelte szerkezetek versenye

Szertelen szelek terelte szerkezetek versenye

Fergeteges hangulat és Pneumobilok párbaja a parkban
Sztárfellépők és léghajtányok nemzetközi futamai várják az egész családot az egri Érsekkertben

Minden eddiginél több, 41 csapat áll a rajtvonalhoz május 12-én, a Bosch Rexroth vállalatok ötödik, jubileumi Pneumobil versenyén. A négy országból érkező versenyzők saját tervezésű és kivitelezésű, sűrített levegővel hajtott járművekkel több versenyszámban mérik össze tudásukat. Az egész napos rendezvényen a család minden tagja megtalálja a számítását, hiszen a pörgős futamok mellett izgalmas műszaki bemutatók és sztárfellépők teszik emlékezetessé a kellemes tavaszi hétvégét.
Az autózás fénykorát idéző, hamisítatlan hangulat fogadja a Rexroth vállalatok egész napos fesztiváljának látogatóit május 12-én, szombaton az egri Érsekkertben.   A futamokon a legkülönbözőbb formavilágú, sűrített levegővel hajtott járművek versengenek a díjakért és a szurkolók szimpátiájáért. A magyarországi műszaki felsőoktatási intézmények hallgatóiból összeállt társulások mellett Csehországból, Lengyelországból és Romániából is érkeznek csapatok, hogy elhódítsák az első helyet a kiírt kategóriák valamelyikében. A versenyzők a „nagy napot” megelőző délután 16.30 ésl 18.00 között látványos felvonuláson mutatkoznak be Eger belvárosában, a Dobó téren.
Az olyan már megszokott versenyszámok mellett, mint a Távolsági, az Ügyességi, a Gyorsulási viadalok, a Rexroth Legjobb Pneumobilja vagy a Különdíjak, idén először Senior kategóriában is összemérik tudásukat a már rutinosabb, veterán versenyzők. További újdonság, hogy az idei versenyen a legkreatívabb bukósisakot tervező csapatot is díjazzák. A Facebookon meghirdetett pályázat győztes csapatának mind a négy tagja,  a döntő futamokon már az általuk megtervezett sisakban indulhat.
A csendes, zöldellő parkban tehát az aktív pihenésé lesz a főszerep május második szombatján. A családi majálison a futamok mellett gyermekprogramok, rajzpályázat, alternatív hajtású járművek performansza és versenye, akrobatikus táncbemutató és a népszerű Balkan Fanatik együttes 16 órakor kezdődő koncertje gondoskodik az önfeledt szórakozásról. A technikai sportok szerelmesei, kikapcsolódni vágyó fiatalok és idősebbek: irány a virágba boruló Érsekkert!  

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek