2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Wakeboard a Hejő tavon

A Hejő tó Kft. miskolci vállalkozásként 2011-ben az Európai Unió turisztikai pályázatán 50 millió forintot nyert egy köteles vízisi- és wakeboard pálya építésére. Az aktív sporttevékenységéről ismert társaság 21 millió forint önrésszel és uniós támogatással fél év alatt létrehozta a Hejőkeresztúr melletti Hejő tavon Észak-Magyarország első köteles vízisí pályáját a hozzá tartozó kiszolgáló létesítményekkel együtt.

A projekt nemcsak a megye turisztikai szempontjából jelentős, hiszen munkahelyteremtő beruházás is egyben.
A pályát működtető társaság azt tervezi, hogy a tavaszi, a nyári és az őszi szezonban a vizes sportok kedvelőinek nyújt kikapcsolódási lehetőséget a működő vízisípályával, a motorcsónakos sízés lehetőségének biztosításával, valamint a tópart mellett megépült röplabdapályával. Télen pedig – ha a tó jege megfelelő lesz –  a mozgásra vágyók a kiépített pályán snowboardozhatnak és korcsolyázhatnak is.
A Vice beach az ország minden pontjáról és külföldről is várja május 5-től azokat, akik a vízisízők és a wakeboardosok népes táborához tartoznak, vagy csak egyszerűen kikapcsolódásra vágynak.
A legközelebbi hasonló sportcentrum a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Leveleken és a szlovákiai Kassán található.
A Hejő tó Kft. ezzel a turisztikai beruházással nem áll meg. A társaság tervei közt szerepel, hogy a sportolók újabb táborát megcélozva további pályázati lehetőségeket keres, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyét még kedveltebb célponttá tegye a turisták számára.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…

További cikkek