2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF

Szikszóiak a Shakespeare szobornál

Hagyomány már, hogy a szikszóiak  Shakespeare születésének évfordulóján részt vesznek  Budapesten a Vigadó téren található Shakespeare szobor koszorúzó ünnepségén. Az idén a delegációt Füzesséri József polgármester vezette, és a programban pedig a Szikszói Vadméz Római Katolikus kórus adott hangversenyt Piskótiné Révész Anita karvezetésével.

A budapesti Shakespeare szobor teljes hasonmása az ausztráliai Barrolat városában található. Éppen tiz éve az idén annak, hogy a szobrot elhelyezték a Duna korzón. Az emlékmű adakozásból készült. A szoborállítás ötletgazdája   Dr Nagy Károly,  Szikszó díszpolgára , a Borsod- Abaúj- Zemplén megyéből elszármazottakat tömörítő  Budapesti Borsodi Kör elnöke.  A létrehozásban aktívan részt vett az Ausztráliai Magyar Baráti Kör  is.

Most áprilisban a nagy reneszánsz író 443 születésnapját ünnepelték. A rendezvényen beszédet mondott Sárközi Mátyás, Londonban élő József Attila díjas író. A szikszóikon kívül többek között  fellépett még Kónya István lantművész, budapesti gimnáziumok  angol szakos diákjai.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek