2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Kórustalálkozó Mezőkövesden

Kilencedik alkalommal rendezték meg a „Dicsérjétek az Urat” Kórustalálkozót Mezőkövesden. Az eseménynek a Szent László templom adott otthont április 14-én.
Az évente megszervezett Kórustalálkozón a mezőkövesdi esperesi kerülethez tartozó településeken működő énekkarok vesznek részt. Az első összejövetelt 2004-ben szervezték meg, ugyanis az Egri Főegyházmegye abban az évben ünnepelte az 1000 éves fennállását. Idén a találkozó házigazdáival, a Szent László Kamarakórussal együtt összesen hat énekkar vett részt a nagyszabású eseményen.
„Kettő énekkar érkezett a Jézus Szíve templomból, továbbá a Szent István Katolikus Általános Iskola énekkara és a mezőszemerei Sarlós Boldogasszony Nőikar szintén részt vett a találkozón. A hagyományokhoz híven minden alkalommal meghívunk egy olyan kórust, amely más esperesi kerülethez tartozó településről érkezik. Idén a hevesi római katolikus templom Scola Angelica gyermekkara volt a vendégünk.” – emelte ki Mozerné Horga Stefánia, a kórustalálkozó alapítója.
A találkozó végén a kórusvezetők emléktárgyakat, valamint emléklapokat vehettek át, majd a nagyszabású esemény az énekkarok közös énekével zárult.
Mezőkövesdi hangversenyek
A komolyzene mezőkövesdi rajongóinak nem kellett sokat várniuk a következő jelentős eseményre, hiszen a Mezőkövesdi Alapfokú Művészetoktatási Intézmény szervezésében megrendezték a hagyományos jótékonysági gálát, míg egy héttel később Családi Napot szerveztek a Zeneiskolában. A következő nagyszabású program a hagyományos, XXIII. Miskolci Nemzetközi Kamarakórus Fesztivál kihelyezett koncertje lesz a Szent László templomban május 12-én, ahol a Szent László Kamarakórus is fel fog lépni.

B. K.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ha lemaradtál vagy kimaradtál
Bizonyára sokan vannak azok, akik a február 15-i megadott határidőig nem jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, most mégis úgy döntenek, hogy szeptem…