2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Színes forgatag a barcikai Majálison

Kazincbarcika – Hagyományosan a Csónakázó-tó melletti parkban rendezik meg a városi Majálist.

A szervezők szándéka az, hogy az egész napos programon valamennyi korosztály jól érezze magát. Az alaphangulatot a „zsibongó” adja meg, vagyis a szokásos vásári forgatag kirakodókkal, gyerekjátékokkal, rotyogó gulyással, habos sörrel és várhatóan több ezer (akár tízezer) városlakóval. A helyszín tradicionálisan Kazincbarcika közkedvelt zöldövezeti pihenőhelye, a Csónakázó-tó lesz.
Rekord-kísérlet, táncos-mulatós
A programok délelőtt 10 órakor egy különleges Guinness-rekord kísérlettel veszik kezdetüket. Sinka Brigitta nemzetközi sakkmester 40 táblás szimultánt ad, ami akár a rekordok könyvébe bekerülést is jelentheti a sakkozónak és Kazincbarcika városának. Kora délután a színpad is benépesül; sorrendben a Família Trió gyermekműsora, Szentendrei Klára nótaénekes programja, a Kazincbarcikai Citerazenei Műhely fellépése, a Flash Táncstúdió bemutatója, majd az X-faktor döntőse, Vastag Tamás szórakoztatja a majálisra kilátogatókat. 18 órától Balázs Pali élő koncert lesz, 20 órát követően pedig a különleges hangzású  balkán zenei műfajok képviselője a Barabonto élő koncertje csábítja táncra a közönséget.
A nap programjához kapcsolódva a Csónakázó-tó mellett fél háromtól a Gyermekek Háza-Kézművesház munkatársaival négy műhelyben alkothatnak a mini-művészek. Ezzel párhuzamosan rendőrségi bemutató, majd lovaglás, íjászat, ugrálóvár, csúszdázás és falmászás is várja a gyermekekkel érkezőket.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…

További cikkek