2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

A rombolás öröme – Elfogták a miskolci temető rongálókat

A napokban nagy felháborodást keltett Miskolcon, hogy az egyik temetőben több mint fél száz sírt megrongáltak. A rendőrök hamar beazonosították az elkövetőket, akik a közül a legidősebb még csak nyolc éves.
A Miskolci Rendőrkapitányság Vasgyári Rendőrsének munkatársai az eset tudomásukra jutását követően azonnal koncentrált erőkkel kezdték meg a nyomozást. A rongálás miatt megindult eljárás során a módszeres információ és adatgyűjtés eredményeként a rendőrök eljutottak négy gyermekkorú fiúhoz, akik közül a legidősebb nyolc éves. A temető közelében lakó rongálók többek között elmondták, hogy a síremlékeket együttes erővel döntötték le, mindenféle ideológiai indíttatás nélkül, pusztán a rombolás öröme hajtotta őket.

A bűncselekmény nem marad következmények nélkül!

A gyermekkorúak büntetőjogi felelősségre nem vonhatóak, tettük azonban nem marad következmények nélkül. A rendőrség ilyen esetekben ugyanis értesíti a területileg illetékes települési önkormányzat jegyzőjét, illetve a gyámhivatalt. Ők felülvizsgálják a gyermek, gyermekek családi körülményeit és szükség esetén gyermekvédelmi gondoskodás keretébe tartozó hatósági intézkedéseket tesznek. Bűnismétlés esetén a rendőrség kezdeményezheti a gyermek védelembe vételét a helyileg illetékes önkormányzatnál. Amennyiben ez nem elegendő a gyermekkorú érdekében szükséges a gyermekvédelmi törvény alapján saját hatáskörben dönt az intézeti elhelyezésről.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek