2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Vezetőváltás a miskolci Bosch elektromos kéziszerszám gyárban

Vezetőváltás a miskolci Bosch elektromos kéziszerszám gyárban

Ansgar Lengeling lép Horváth Attila helyébe
Horváth Attila a Bosch Elektromos kéziszerszámok üzletág központjában folytatja pályafutását
A miskolci Robert Bosch Power Tool Kft. ügyvezető igazgatói posztját 2012. április 1-től Ansgar Lengeling látja el. A 45 éves vezető a kínai Hangcsou városából érkezett Miskolcra, Európa vezető elektromos kéziszerszám gyárába.

 

Ansgar Lengeling számára nem idegen a magyarországi környezet, hiszen kínai megbízatása előtt 2008-tól csaknem három éven keresztül a minőségmenedzsment vezetésével foglalkozott Miskolcon. Ansgar Lengeling az új miskolci feladatkör kapcsán hangsúlyozta: „Régi ismerősként tértem vissza Európa legnagyobb kéziszerszám gyárába. Igazán kedvező helyzetben vagyok, hiszen egy rendkívül jól működő gyár vezetését vehettem át, amely hosszú évek óta világviszonylatban is kiemelkedő teljesítményt nyújt.”

Az új ügyvezető igazgató kiemelte, hogy célkitűzései megvalósításában a naprakész mérnöki és vállalatmenedzselési ismeretekkel felvértezett munkatársak tapasztalatainak hasznosítása mellett kiemelt szerepet szán a további fejlődés és folyamatos tökéletesítés iránt elkötelezett fiatal mérnököknek is. „Meggyőződésem, hogy a hosszú távú siker záloga, ha időben fel tudjuk karolni a tehetségeket. Ők hosszabb távon nem csupán a Robert Bosch Power Tool Kft., de a vállalat sikerein keresztül az egész társadalom gyarapodásához hozzájárulnak szorgalmukkal és innovációs készségükkel” – mondja Lengeling jövőbeni terveit illetően, majd így folytatja: „(…) ezért a karrierjüket az egy évtizedes múltra visszatekintő gyárunkban elképzelő pályakezdők számára minden segítséget meg kívánok adni szakmai fejlődésükhöz, illetve képességeik maradéktalan kibontakoztatásához.” A miskolci gyár termelőkapacitásának és innovációs erejének további növelésében az új gyárigazgató sok éves vezetői tapasztalataira építhet, és bízik abban, hogy a meghatározó pozíciókban elsajátított integrált szemléletet sikerrel kamatoztathatja Európa legnagyobb kéziszerszámgyárának élén is.

Horváth Attila a Bosch elektromos kéziszerszámok központban folytatja pályafutását.
Az eddigi ügyvezető, Horváth Attila a németországi Leinfeldenben, a Bosch Elektromos kéziszerszám üzletág központjában kapott új feladatot. Horváth Attila a Bosch Elektromos kéziszerszám üzletág és a Bosch zöld barkácsgépek üzleti egységének európai üzletági igazgatójaként folytatja szakmai pályafutását. Horváth Attila magyarországi tevékenységét az Innovációs Nagydíj mellett számos szakmai elismerés teszi emlékezetessé. Az ő nevéhez fűződik a környezettudatos járművek nemzetközi viadala, az idén negyedik alkalommal megrendezett Elektromobil verseny útnak indítása. Szintén az ő erőfeszítéseinek köszönhetően vált különösen szorossá a Bosch és a hazai műszaki felsőoktatás gyümölcsöző együttműködése is. „Külön megtiszteltetés számomra, hogy egy olyan nagyszerű szakembertől kerül hozzám a stafétabot, mint a most leköszönő Horváth Attila, aki miközben széles látókörű vezetőként biztos kézzel irányította a miskolci gyár munkáját, kreatív ötleteivel számos hívet szerzett a Bosch környezettudatos és a fenntarthatóság iránt elkötelezett szemléletének” – szól elismerően elődjéről Lengeling. Horváth Attila azonban nem csak házon belül kapott elismerést. A miskolci gyár nemzetközi sikereinek érdekében végzett tevékenységéért 2010-ben a Köztársasági Elnök a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozat kitüntetésben részesítette Horváth Attilát.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek