2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Óvoda szentelés Kazincbarcikán

Kazincbarcika – A húsvéti ünnepkör folytatásaként szerdán ünnepélyesen is megáldották az Angyalkert Görögkatolikus Óvoda épületét.

Pompázatos tavaszköszöntő angyal-tánccal nyitották a szentelési ünnepséget az Angyalkert Görögkatolikus Óvoda kicsinyei a szerdai ünnepségen.
A megjelent vendégeket Bodnár Istvánné óvodavezető köszöntötte.
Mint elmondta: lassan 1 éve már, hogy az óvoda körül nagy események történtek. A Miskolci Apostoli Exarchátus 2011 augusztus elsején vette át a Kikelet Közi Tagóvoda épületét, majd szeptember elsején nyitottak, mint Angyalkert Görögkatolikus Óvoda. A változások érintették a nevelőközösséget is, a korábbi nevelők egy része maradt, őket egészítik ki azok a pedagógusok, akik lélekben megerősödve, hittel és bizalommal érkeztek az új óvodába, mondta a vezetőnő. „Óvodánk mintegy küldetésként azt vállalta fel, hogy a kicsiket alkalmassá tesszük a hit befogadására és a jobb, szebb, gazdagabb életre. Sokat dolgoztunk azért, hogy bizonyítsunk, sokan elismerik a változásokat, buzdítanak bennünket, hogy jó amit teszünk. Hittel és szeretettel végezzük munkánkat és köszönet mindenkinek, aki segít ebben nekünk. A jó Isten adjon erőt és kitartást a továbbiakban is!” – zárta köszöntőjét Bodnár Istvánné.

 

Isten áldása a házra

A szentelő ünnepségen Orosz Atanáz, a Miskolci Apostoli Exarchátus püspöke külön köszöntötte a város elöljáróit, a megjelent szülőket, nagyszülőket, gyerekeket.
Aztán, mint egy mesét, úgy mondta el a feltámadás ünnepének történetét. Azzal zárta gondolatait, hogy a jó Isten áldását azért is kéri majd a házra, mert bízik benne, hogy ezt követően még hatékonyabb lesz a munka.
A püspök szavait Janka Gábor parókus irányítása mellett jó hangulatú közös éneklés követte, az apróságok – a megjelent hozzátartozók nagy örömére – bájosan énekelték az egyházi dalokat.
Majd megkezdődött az óvoda felszentelése. A szertartást – melyben a gyerekek, nevelők és szülők is részt vettek – Orosz Atanáz püspök vezette.
A szenteltvízzel való meghintés után az Angyalkert Görögkatolikus Óvoda 70 kicsinye immár úgy járhat az intézménybe, hogy Isten is áldását adta az épületre.

Képforrás: O Pont fotó / Pálinkó Gábor

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek