2024. 07. 28. vasárnap

Szabolcs
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Hét embert vett őrizetbe a rendőrség a hét végén történt élet elleni bűncselekményekkel összefüggésben

Hét embert vett őrizetbe a rendőrség a hét végén történt élet elleni bűncselekményekkel összefüggésben

Hét embert vett őrizetbe a rendőrség a hét végén Berzéken és Hejőszalontán történt élet elleni bűncselekményekkel összefüggésben. Öt főt emberöléssel, további kettőt felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdasággal és magánlaksértéssel, valamint rongálással gyanúsítanak a nyomozó hatóságok. Valamennyiük esetében kezdeményezik az előzetes letartóztatás bírósági elrendelését.

Mint ismeretes április 07-én koraeste Berzéken két család korábbi nézeteltérése fajult el, az egyik család felfegyverkezve bement a másik lakásába, ahol az épület nyílászáróit, berendezési tárgyait megrongálták. A verekedés során a támadók egyikét, egy 21 éves fiatalembert megszúrtak. A sértettet súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Az említett esetet közvetlenül megelőzően a támadók közül ketten bementek a helyi italboltba, ahol összeszólalkoztak egy helyi, 46 éves férfival. Kis időre távoztak, majd nemsokára többen, botokkal visszatérve, olyan súlyosan bántalmazták a férfit, hogy az a helyszínen életét vesztette.

Az ügyben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés, valamint életveszélyt okozó testi sértés, a Miskolci Rendőrkapitányság pedig felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság, magánlaksértés és rongálás miatt indított büntetőeljárást. Az emberölési ügyben jelenleg négyen, míg a felfegyverkezve elkövetett garázdaság és más bűncselekmények miatt további ketten vannak bűnügyi őrizetben. Valamennyiük esetében a nyomozóhatóságok előterjesztéssel élnek az előzetes letartóztatás bírósági elrendelése iránt.

Hejőszalontán ugyancsak szombat este ittas emberek keveredtek utcai szóváltásba, s eközben egy 44 éves bőcsi férfi megszúrt két embert. Egyiküket, egy 19 éves helyi lakost a mentők súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, de ott belehalt sérüléseibe. A másik sértett, egy 39 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a bőcsi férfit több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indított eljárásban őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatásának bírósági elrendelését.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek