2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

„Aki énekel az kétszer imádkozik…”

Magyar Hajnal stúdiója már Miskolcon is

Mondhatnánk azt is, hogy rég várt igényt elégít ki a Magyar Hajnal Énekstúdió akkor, amikor Miskolcon is elkezdi működését, de inkább az a pontosabb fogalmazás, amit a stúdió névadója mondott: –  „Három okot is említhetek, hogy miért most indítottuk el a vidéki terjeszkedést.

 

– Az egyik az-az anyagi lehetőség, ami sok tehetségest fiatalt megakadályoz abban, hogy Budapestre járjon énekórára, a másik az a két miskolci pedagógus, akinek működésével elindulhat a képzés, a harmadik és talán a legfontosabb, hogy olyan emberek álltak mellénk , akik valóban az értéket képviselik a szakmában, s nem a play back haknik hívei.”  Balogh Emese és T. Simon Rieger Magdolna a két helyi énektanár is részt vett a miskolci sajtótájékoztatón, de itt volt Janicsák Veca is, akit szintén Magyar Hajnal tanít, s aki azt mondta, hogy büszke arra, hogy e zeneiskola tagja lehet, mert már eddig is sokat köszönhetett neki, de úgy érzi, hogy ezzel a módszerrel, még nagyon sokat tanulhat.

 

Mi is ez a módszer, amellyel fantasztikus eredményeket produkál a stúdió?

A módszer neve  beszédszintű éneklés. Az énekstúdió vezető tanára Magyar Hajnal 1994-óta tanít, jelenleg több felkészítő  tanárral dolgozik együtt. Az énekstúdió egy  egyedülálló módszerrel  foglalkozik, amelyet az USA- ban  már jóval  korábban ismertek, használtak.   
Ennek segítségével  olyan neves sztárok tanultak mint Michael Jackson,Natalie Cole,Stevie Wonder,Taylor Swift,és sokan mások.
A  módszer Seth Riggs  és  Brett Manning  nevéhez  fűződik.  Magyarországon jelenleg a Magyar Hajnal Énekstúdió az egyetlen hivatalos képviselője a beszédszintű éneklés módszerének.
–    Meghívásunkra 2010-ben Brett Manning Budapestre látogatott és egy három napos Singing Success szeminárium sorozatot tartott a Művészetek Palotájában.2012-ben ismét eljön hozzánk a Mastering Mix kurzusával. Nagy öröm számunkra, amely magát a módszer hitelességét és hatékonyságát is tükrözi ,hogy olyan neves magyar sztárok tanulnak,tanultak nálunk,mint Zséda, Janicsák Veca,
Rúzsa Magdi, Dobrády Ákos,Bebe, Adri,SP,Fluor,és még sokan mások. Iskolánk elsődleges célja,hogy ezzel az innovatív énektechnikai módszerrel hazánkban minél többen megismerkedhessenek.
Mi is a módszer lényege?

–  Az, – mondja Magyar Hajnal – hogy az énekes a magas hangtartományban is olyan könnyedén énekel, mintha csak beszélne. nem erőlködik, nem dagadnak a torkán az erek, hanem könnyedén énekel. Meg kell tanulnia annak aki énekel használni a torkát. Az éneklés, az emberi hang csodálatos dolog. Aki énekel az kétszer imádkozik.

Nos ezt az elhivatottságot láthatják, s ezt a csodálatos módszert tanulhatják majd most már Miskolcon is a tehetséges fiatalok akik az énekstúdió hallgatói lesznek.

Az érdeklődők 2012.április 20.-án 15 órai kezdettel vehetnek részt a Magyar Hajnal Énekstúdió nyílt napján az Egressy Béni Zeneiskolában, amelyet személyesen Magyar Hajnal tart. Ezután lehetőség nyílik egyéni meghallgatásra, és felvételire az énekstúdióba.

OBE

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek