2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

A rendőrség nem felejt!

Még két évvel ezelőtt Sajókápolnán kiraboltak egy sörözőt. A kitartó nyomozás eredményeként a rendőrség elfogta az elkövetőket.
A Miskolci Rendőrkapitányság rablás bűntette miatt indított eljárást 2010 februárjában az akkor még ismeretlen elkövetőkkel szemben. A nyomozás adatai szerint a tettesek a fejükre húzott sí maszkban berontottak a szórakozóhelyre, a pultos nőt bántalmazni kezdték, és a bevételt követelték. A többször arcon ütött nő az erőszak hatására átadta a kasszában lévő pénzt, majd a rablók elmenekültek a helyszínről a zsákmányolt több tíz ezer forinttal. A sértett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Miskolci Rendőrkapitányság nyomozói kitartó munkájának eredményeként a napokban elfogtak és bűnügyi őrizetbe vettek egy sajókápolnai és a sajóládi férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatóak a bűncselekmény elkövetésével. A hatóság egyben előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk bírósági elrendelésére. A taláros testület lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a gyanúsítottak tekintetében.

Információs háttér:

Büntető törvénykönyv – Rablás: „Aki idegen dolgot jogtalan eltulajdonítás végett úgy vesz el mástól, hogy evégből valaki ellen erőszakot, avagy élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetést alkalmaz, illetőleg valakit öntudatlan vagy védekezésre képtelen állapotba helyez, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek