2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A Hell újabb adománnyal segít Miskolcon

–    a megyei kórház új laparoszkópos eszközöket vásárol a 3 millió forintos támogatásból
A Szikszóra hozott gyárberuházásán túl a Hell Energy ott segít, ahol csak tud a miskolci régióban. Ezúttal a megyei kórház Általános Sebészeti Osztályának adományoz hárommillió forintot, hogy az országos és regionális szinten is élenjáró „haladólaparoszkópos” beavatkozásokhoz elengedhetetlen eszközöket a kórház meg tudja vásárolni. A Hell Energy adományát, – egy jelképes csekk formájában – a cég trade managere, Borcsik Beáta adta át a kórház főigazgató főorvosának.

A hátrányos borsodi térség egyik leggyorsabban fejlődő, piacvezető energiaital-gyártó vállalata – a környezete iránt felelősségteljes magatartást tanúsító cégként – felismerte, hogy nem elegendő a gazdasági életben kiemelkedni a vetélytársak közül, de ugyanilyen fontos felelősséget vállalni a társadalom iránt is, amelyben, és amellyel a cég együtt él. A Hell már számos társadalmi kezdeményezés mellé állt szűkebben vett környezetében, legyen szó a sport, a kultúra vagy akár a környezetvédelmi és szociális ügyek területéről. A segítő szándék és az önzetlen adomány gyorsan megtalálja a nemes célt. Az egészségügy helyzetét ismerve bizonyára minden intézmény számára kincset ér bármely kívülről érkező anyagi támogatás, nem volt ez másképp a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház esetében sem, amely nagy örömmel fogadta a piacvezető energiaital-gyártó adományát. Az intézmény Általános Sebészeti Osztálya országos szinten is kiemelkedő a laparoszkópos szakmai eljárások lebonyolításában. A gasztroenterológiai hasi sebészet minden területén (a jó vagy rosszindulatú epe-, hasnyálmirigy-, máj-, gyomor- és bélbetegségek esetén) a legkorszerűbb elvek szerint végzi a műtéti beavatkozásokat a sebészeti osztály, és eredményeik a legjobbak közé sorolhatók országos szinten is. A kórházban zajló beavatkozásokkal kapcsolatban dr. Bende Sándor, osztályvezető főorvos a következőket mondta: „A laparoszkópos sebészet lényege, hogy a betegen nem ejtünk nagy metszést, csak apró pontszerű bőrmetszést végzünk, és ezeken keresztül optikát vezetünk a hasüregbe, amelyet összekötünk egy speciális kamerával és  monitorral. Így a hasüregben lévő szerveken, a monitoron lévő kép közvetítésével tudunk speciális, a hasüregbe vezetett eszközökkel műtétet végezni. Ezek a laparoszkópos beavatkozások speciális felszereltséget igényelnek és igen nagyértékű eszközök szükségesek hozzá. Az amortizációjuk jelentős, így pótlásuk a magas ár miatt állandó problémát jelent osztályunknak. A Hell által nyújtott megtisztelő adományt az osztály ezen speciális eszközök pótlására fordítja.”
A Hell trade managere, Borcsik Beáta által a kórháznak jelképesen átadott összegből két darab laparoszkópos optikát tud vásárolni az intézmény, amelyeknek az ára egyenként mintegy nyolcszázezer forint, ezen túlmenően pedig egyéb, a műtétek elvégzéséhez szükséges laparoszkópos kézi eszközök is beszerzésre kerülnek. „ Bízunk benne, hogy a Hell példája a többi hazai – elsősorban a hátrányos régiókban lévő – vállalat számára is követendő lesz, hiszen fontos hogy azok, akiknek erre lehetősége van, felkaroljanak olyan törekvéseket, amelyek hozzájárulhatnak a hátrányos helyzetű régiók felzárkóztatásához. A miskolci kórház által nyújtott, kiemelkedő szakmai tevékenység pedig olyan körülményeket és szakmai színvonalat jelent, ami szerepet játszhat a rezidensek országunkból való elvándorlásának a csökkentésében is.”

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek