2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Mindennapi dolgaink: együttműködési megbeszélés a roma nemzetiségi önkormányzatok vezetőivel

Mindennapi dolgaink: együttműködési megbeszélés a roma nemzetiségi önkormányzatok vezetőivel

Március 28-án a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Vezetőjének meghívására együttműködési megbeszélésen vehettek részt a térség roma nemzetiségi önkormányzati vezetői.
A találkozót Dr. Kalapos István r. alezredes a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Vezetője kezdeményezte, aki valamennyi, a kapitányság illetékességi területén működő roma nemzetiségi önkormányzati vezetőt meghívta a megbeszélésre. Az értekezleten Mezőcsát, Ároktő, Tiszatarján, Igrici, Tiszakeszi, valamint Kiscsécs roma nemzetiségi vezetői vettek részt.

A megbeszélés alapvető célja volt az érintett feleket kölcsönösen foglalkoztató kérdések egyeztetése, a jövőbeni lehetőségek számbavétele és megbeszélése.

A találkozó alkalmával a kisebbségi vezetők elöljáróban tájékoztatást kaptak az uzsorabűncselekmények nyomozása során szerzett tapasztalatokról, valamint a kábítószer-bűncselekményeket érintő jogszabályi változásokról, majd a kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos baleset-megelőzési előadást hallgathattak meg.

Az értekezlet során ezt követően a feleket foglalkoztató kérdések, problémák, aktuális kérdések megbeszélésére, az elmúlt évi együttműködés értékelésére került sor. A találkozót az együttműködő felek a jövőbeni tervek, elképzelések megbeszélésével zárták.

A megbeszélés végén Tiszaújváros Rendőrkapitánya felajánlotta a kisebbségi vezetők számára – az illetékességi területükön már hagyományosnak számító – rendőrségi gyermeknapok, rendőrségi nyílt napok megtartását, valamint bűn- és baleset-megelőzési előadások megszervezését elsősorban azokba az iskolákba, ahol nagyobb számban tanulnak roma nemzetiséghez tartozó gyermekek.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…