2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Bükki házak – kreatív teljesítménytúra

Bükki házak – kreatív teljesítménytúra

Az erdőt járók biztosan tapasztalták már, hogy az utóbbi években több, annak előtte szörnyen kinéző menedékház kapta vissza régi fényét és szerepét.
Márciusi, a szokványostól kissé eltérő teljesítménytúránkon a már felújított menedékházakat szeretnénk bemutatni az erre kíváncsiaknak.

Gondoltunk azonban a kevésbé gyakorlott vagy óvatosabb túratársainkra is, nekik készítettünk egy általunk legrövidebbnek, legegyszerűbbnek tartott útvonalleírást, amit a Lesháznál kézhez kapnak!

A túra időpontja: 2012. március 31. (szombat)

Rajt helye:  Berva-völgy, Les-ház (Megközelítés: Egerből a 10-es vagy 14-es helyi járatú busszal az Omya kőbánya elágazásig, majd onnan gyalog (4 km) a Lesházig (a kőbányától szalagozás!).

Rajt ideje: 6.00-10.00 óra között

Nevezési díj: 1.000 Ft

A rajtban mindenki térképmásolatot és ajánlott útvonalleírást kap – saját térkép azért bizonyára hasznos lesz!
A szintidőn belül teljesítők oklevelet, kitűzőt kapnak, a csomagokat igény esetén a rajtból átszállítjuk a célba, a házaknál frissítőt (ásványvíz, tea), a célban étkezést  biztosítunk.

Cél: Az Eger-Lillafüredi úton lévő Tamás-kúti ház. (A célból a hazautazást egyénileg kell megoldani. Akinek megoldhatatlan a visszajutás, Felsőtárkányig a rendezők bejuttatják!

Kötelező érintési pontok: Lesház, Guba-ház, Peskő ház, Őrkő ház, Samassa menház, Tamás kútja. A GPS koordináták az útvonalleírásban szerepelnek.

Táv: az általunk ajánlott útvonalon (végig jelzett!) 32 km, 1270 m szintemelkedéssel.

FONTOS!

Az Őserdő fokozottan védet területére TILOS a belépés! A BNP természetvédelmi őrszolgálata megerősített járőrszolgálatot végez a területen!

Kérjük, ne csatangolj össze-vissza, maradj a jelzett utakon!

További információ: http://kee.eck.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek