2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Hétvégi rendőrségi mérleg

Az elmúlt hétvégén Borsod-Abaúj-Zemplén Megye közútjain összesen két személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt. Az elsődleges adatok szerint mindkét baleset könnyebb kimenetelű volt, az egyik a Miskolci-, míg a másik Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság illetékességi területén történt.

„Szelíd versenykerékpáros” – benézett a hátsó szélvédőn

Március 24-én szombaton, délután egy 42 éves tiszaújvárosi férfi versenykerékpárjával Kesznyéten belterületén közlekedett. A Táncsics úton nem tartott megfelelő követési távolságot az előtte, vele azonos irányba haladó és forgalmi okból lassító személygépkocsi mögött és a jármű hátuljának ütközött. A két jármű találkozása során a versenykerékpáros az autó hátsó szélvédőjét fejjel kiütötte, de szerencséjére könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet.

Az eset körülményeit a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.


Ittas „quaszkadőr” – fejre állt a kölcsönkapott quaddal

Szintén szombaton, koraeste Felsőzsolca belterületén egy 38 éves helyi férfi egy kölcsönbe kapott quaddal az egyébként egyenes vonalú úttesten nem az út vonalvezetésének megfelelően közlekedett és a menetirány szerinti bal oldalon az úttestről letérve felborult.

A járművezetővel szemben helyszínen alkalmazott alkoholszonda elszíneződött, így véralkohol-vizsgálatra előállították.

A könyebb sérüléseket szenvedett járművezetővel szemben a Miskolci Rendőrkapitányság ittas járművezetés vétségének gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Rács mögé került körözöttek, tetten ért „tank-skalpolók”

A kétnapos hétvégén a megye rendőri szervei összesen 9 szabálysértést, illetve bűncselekményt elkövető személyt vettek őrizetbe. Az őrizetbe vett személyek közül négyen lopást követtek le, de van a fogvatartottak között több elfogatóparancs alapján körözött, illetve tiltott kéjelgést, valamint rendzavarást elkövető személy is.

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei március 24-én este tetten értek, majd szabálysértési őrizetbe vettek egy 21 éves dédestapolcsányi és egy velekorú igrici fiatalembert, akik egy emődi földúton leállított traktor üzemanyagtartályából 20 liter gázolajat szívtak le és tulajdonítottak el csaknem tízezer forint értékben. A tolvajok ügyét a rendőrkapitányság gyorsított bírósági eljárással tervezi befejezni.

A Miskolci Rendőrkapitányság március 25-én este tiltott kéjelgés miatt szabálysértési őrizetbe vette azt a 20 éves helyi nőt is, aki a Miskolc Soltész Nagy Kálmán úti buszmegállóban az arra haladó gépjárművezetőknek anyagi ellenszolgáltatás ellenében kínálta szexuális szolgáltatásait.

A másnap délelőtt megtartott tárgyaláson az eljáró bíró 10 napi elzárással sújtotta a tiltott övezetben tevékenykedő és orvosi papírokkal nem rendelkező, a tárgyalt szabálysértés szempontjából visszaesőnek számító ledér nőt.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…