2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Ne titkolja, kezelhető!

Kazincbarcika – Ezzel a címmel rendeznek újra egészségmegőrző programot az Újkazinci városrészen.
Az inkontinencia és a cukorbetegség – korunk két népbetegsége, mely bárkit érinthet korra és nemre való tekintet nélkül. Ezért gondolták úgy a szervezők, hogy a következő egészségmegőrző programjukon elsősorban az idősebb korosztályt és a rájuk figyelőket szeretnénk „jóindulatú” tanácsokkal ellátni e két témakörben.
Az egészségmegőrző programra az Európai Unió által támogatott „Kazincbarcika Veres Péter – Mikszáth Kálmán úti akcióterület rehabilitációja” elnevezésű projekt keretében kerül sor. Kazincbarcika Város Önkormányzata még 2010-ben részesült vissza nem térítendő támogatásban, mely az Újkazinci városrészen beruházási, képzési és különböző civil szervezeti események megvalósítását teszi lehetővé.  

Ne legyen tabu

Ennek része az „Egészségmegőrző programok” projektelem, melynek megvalósításában az önkormányzat egyik együttműködő partnere a Teljes Életért Egyesület, a rendezvény szervezője.
A két népegészségügyi probléma, amit ezúttal górcső alá vesznek sokak számára még mindig tabu téma, pedig például az inkontinencia Magyarországon 1 millió embert érint. Fontos tehát nyíltan beszélni a jelekről, a tennivalókról, a kezelésről és a megelőzésről egyaránt – mondják a szervezők.
A diabetes, vagyis a cukorbetegség szintén széles társadalmi rétegeket érint. A betegség folyamatos nyomon követése, a diéta, a szemészeti kontroll mellett a téma előadója – Rising Károlyné, a Diabetesz-láb Szövetség titkára – egy másik kóros következményt is elemez, mely mellett szintén nem lehet elmenni szó nélkül. Hiszen, ahogy az előadás címe is sugallja, ha nem titkolja, kezelhető…

Az előadás március 21-én (szerdán)  16 órakor az Újkazinci városrészen található közösségi bővítményben lesz (II. sz. Bölcsőde hátsó bejárata), a szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek