2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Fosztogatják az elsüllyedt Costa Concordiát

Nyolc méter mélyről lopták el a hajó harangját, a sűrű lézersugárfüggönyt és a parti őrséget is kicselezve.
Ellopták a toszkán partoknál január 13-án hajótörést szenvedett óceánjáró, a Costa Concordia harangját, kicselezve a hajóroncs köré font sűrű lézersugárfüggönyt és a hajót napi 24 órán át megfigyelés alatt tartó parti őrséget, rendőrséget.


Csütörtöki olasz médiajelentések szerint bő két héttel ezelőtt tűnhetett el hajóharang a sokemeletes sétahajó egyik, 8 méterre a víz alá került szintjéről. Mivel a harang több tíz kilót nyom, a hatóságok feltételezik, hogy nem egy ember volt a tettes.

A hajó nevét és a vízre bocsátás évét viselő harang a 32 halálos áldozatot követelő szerencsétlenség szimbólumaként a mentési munkálatok befejezte után valószínűleg a közeli kis szigeten, Giglión maradt volna emlékeztetőül.

„Csakis azt tudom feltételezni, hogy valaki egyfajta morbid mementóként vitte magával a hajóharangot” – mondta Giglio polgármestere, Sergio Ortelli, aki azzal vigasztalja magát, hogy ha a harangot nem is sikerül megtartani, a szigeté lett a hajó Madonna-szobra.

„Számomra a harang eltűnésének nincs jelentősége. A templomunkban ott van a hajó Szűzanya-szobra, annak szimbolikus jelentősége sokkal nagyobb a szemünkben” – mondta Ortelli a Reutersnak.

Az egyméteres gipszszobrot még januárban hozták fel búvárok a hajó kápolnájából, és Giglio plébánosának adományozták.

Ha a polgármester nem is tulajdonít nagy jelentőséget a hajóharang „bravúros” ellopásának, a hatóság annál inkább: hivatalos ügyészségi vizsgálat indult az ügyben.

Forrás: MTI

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek