2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Elfogások és tettenérések Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Az elmúlt napokban a rendőrök több elkövetőt fogtak el, illetve állítottak elő Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.


Ahogy azt kell: garázdákkal szemben lépett fel a szolgálaton kívüli rendőr

A Tiszatarján és Hejőkürt között közlekedő távolsági buszon egy férfi és egy nő kötekedett az utasokkal. A zavaró és arrogáns viselkedésnek egy szolgálaton kívül lévő rendőr vetett végett. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti osztály munkatársa határozott fellépésével nemcsak, hogy beszüntette a törvénybe ütköző magatartást, hanem büntető feljelentést is tett a párral szemben. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság garázdaság miatt folytat eljárást az ügyben.


Információs háttér:

Büntető Törvénykönyv – Garázdaság: „Aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Minden ügy fontos!

Nem volt ideje rá, hogy megigya a lopott kávét, az a tolvaj, akit a Bükkábrányi Rendőrőrs körzeti megbízottjai fogtak el. Egy vattai férfi tett bejelentést a rendőrségen, hogy házát feltörték, ahonnan az akkor ismeretlen elkövető elvitt egy kerékpárt, egy metszőollót, baltát és egy csomag kávét. A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Bükkábrányi Rendőrőrsének körzeti megbízottjai a beszerzett információk alapján rövid idő alatt elfogták a bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható helyi férfit, akivel szemben lopás miatt indított eljárást a hatóság.


Fizetni kell a lopott áramért

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást egy sályi férfival szemben. A tettes házilag barkácsolt módszerrel lopta az áramot a hálózatról. Az őrizetbe vett férfival szemben a rendőrség gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítással fejezte be az ügyet. A taláros testület 35 000 forintos pénzbírsággal sújtotta a 24 éves vádlottat.

A Rendőrkapitányságok tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek