2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Újabb megszorítás – ezúttal a gyógyszerkasszában

A Jobbik a leghatározottabban tiltakozik az ellen, hogy a Fidesz-kormány a Széll Kálmán tervben foglaltaknál is nagyobb mértékben kívánja csökkenteni a gyógyszerárak támogatására szánt összeget.

A múlt keddi Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint – mely a következő két év költségvetési hiánycéljainak biztosításhoz szükséges intézkedésekről szól – Réthely Miklós nemzeti erőforrás miniszternek, Matolcsy György nemzetgazdasági tárcavezető bevonásával javaslatot kell tennie a gyógyszertámogatások idei csökkentésére. A kabinet arra is felszólítja a két minisztert, hogy a már bejelentett jövő évi gyógyszertámogatás csökkentésén túl további támogatás lefaragásra, azaz újabb megszorításra tegyenek javaslatot.

Az elmúlt két évben láttuk: a Fidesz a gazdagok pártja. Most már azt is kijelenthetjük, a Fidesz kizárólag az egészségesek pártján áll. Jellemző, hogy azokat – most éppen a beteg embereket – sújtja további terhekkel, akik egyébként is nehéz helyzetben vannak. A Fidesz pont rajtuk óhajt spórolni.

A közmondás után szabadon: szegény embert még a Fidesz is húzza.

Kiss Sándor, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek