2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Szólj ötágú síp!

A Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon 15 éve évente megszervezi az illyési gondoltból fakadó „Szólj, ötágú síp!” rendezvénysorozatot. Ennek célja a határainkon túl élő magyar közösségek megismertetése diákjainkkal, a szülőkkel és érdeklődőkkel, kapcsolatépítés ezekkel a közösségekkel, és ezen keresztül a magyarságtudat megerősítése. 2009. májusától, a Kárpát-medencei református egyháztestek egyházalkotmányi egységesülése óta pedig természetes törekvésünk ennek az egységnek a megélése és tartalommal megtöltése.

2012. február 22-25. között a Lévayban „Szlavóniai napok”-at szervezünk. Ennek keretében két kiállítást tekinthetnek meg tanulóink és az érdeklődők Dormán László fotóművész munkájából és Péter László grafikusművész munkáiból, aki a háború alatt nagyon jó kvalitású grafikákat készített a horvátországi magyar települések szenvedéséről, számos lapja szlavóniai tematikájú.

A szombati rendezvénynap vendégei: Csáti Szabó Lajos püspök és Kel József főgondnok, Horvátországi Református Keresztyén Egyház elnöksége, Lábadi Károly néprajzkutató professzor, az eszéki Horvátországi Magyar Oktatási és Művelődési Központ pedagógusai és tanulói, Szenn Péter a haraszti református gyülekezet lelkipásztora.
A rendezvényen a vendégek mellett fellép a Lévay énekkara, valamint a Kösöntyü Népi Együttes citerazenekara és néptánc csoportja.
Szeretettel hívjuk és várjuk az érdeklődőket február 25-én, szombaton 17 órakor a  Művészetek Házában. Jegyek a Lévay Titkárságán, vagy a helyszínen igényelhetők.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…