2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Bulvár
  • »
  • Balázs Pali elkeseredésében még a gitárját is bezárta a szekrénybe

Balázs Pali elkeseredésében még a gitárját is bezárta a szekrénybe

Balázs Pali, a romantikus dallamok jeles képviselője, 15 évvel ezelőtt február 7-én adta pályafutása első és egyben sorsfordító koncertjét szülővárosában, Békéscsabán.


A jubileumi évforduló tiszteletére február 18-án, szombaton este a Muzsika TV egy 90 perces összeállítást közvetít Pali legnépszerűbb slágereiből.
Balázs Pali 17 évesen kezdett zenélni. Elmondása szerint nem volt könnyű az „indulás”.

–          Középiskolásként alapítottam meg az első zenekaromat. Ebben az időben szinte minden településen voltak hasonló korosztályú amatőr zenekarok. Ekkor még nem volt divat tanárhoz járni hangszeres órára, mindenki saját maga fejlesztette tudását. Mindemellett pedig a hangszereket, erősítőket és mikrofonokat is saját magunk biztosítottuk. Hétvégenként a suli mellet próbáltunk, közben nagy álmokat szövögettünk, sikerekről ábrándoztunk. Mivel ez egy teljesen amatőr csapat volt, gyakran cserélődtek a zenekari tagok. Engem speciel a tagcserék mindig megviseltek, egyszer olyannyira elkeseredtem, hogy két hétre még a gitáromat is bezártam a ruhásszekrényembe, hogy ne is lássam kedvenc hangszeremet. Aztán persze rövid időn belül hiányzott a zenekari légkőr, a próbák, a közös bulik, így hamar minden visszaállt a maga kerékvágásába.

Az énekes mindent feláldozott a siker érdekében.

–          A generációmból majdnem mindenki előbb vagy utóbb abbahagyta a zenélést, sokan családot alapítottak, bevonultak katonának, és voltak, akik csak úgy egyszerűen ráuntak az egészre. Én 19 évesen elhatároztam magamban, hogy gyakorlatilag mindent feláldozok annak érdekében, hogy zenész, színpadi előadó lehessek. Véget értek a hétvégi bulik, amatőr próbálkozások. Gitártanárhoz kezdtem járni, megtanultam több száz dalt játszani, közben önszorgalomból elkezdtem énekelni is. Volt egy olyan év, amikor napi 8-10 órát foglalkoztam zenei képzéssel.

„A tehetség kevés a sikerhez!”

–          Könnyebb, ha a sors megajándékozza az embert némi tehetséggel. A sikert viszont senkinek nem adják ingyen. Főleg nem több évtizeden keresztül. Én úgy gondolom, hogy a tehetség kevés a sikerhez, ha nincs szorgalom, kitartás, komoly tenni akarás és cél, akkor az ember esélytelen a hosszú távú sikerre és kimagasló eredményre. 15 éves énekesi pályafutásom alatt a sikerek ellenére persze nekem is voltak nehézségeim, félelmeim, mint a legtöbb előadónak, sőt néha én is hoztam rossz döntéseket a karrieremmel kapcsolatban. Ez hozzátartozik az élethez.

Balázs Pali zenei pályáját illetően a közönséget tartja a legfontosabbnak.

–          Pályafutásom alakulását a mai napig is a színpadi közözönség sikerek határozzák meg csakúgy, mint az indulásnál. Ha nincs siker, nincs arany –és platinalemez, nincs 12 megjelent album, több mint 300 televíziós szereplés, rengeteg feledhetetlen koncert, sőt még Fonogram Díj sincs, ami ugyan egy szakmai elismerés, de én biztos vagyok benne, hogy soha nem kaptam volna meg, ha nem állt volna mögöttem komoly színpadi siker.

A Muzsika TV egy 90 perces összeállítással köszönti az énekest.

–          Február 18-án, szombaton este 21 órától másfél órában az elmúlt 15 évem zenei termését, mutatja be a Muzsika TV, klipek és más televíziós felvételek segítségével. Felcsendül valamennyi olyan slágerem, melyekhez feledhetetlen hangulatú koncertek és emlékek fűződnek.

Balázs Pali egy percet sem unatkozik.

–          Nincs lazsálás, leállás edzem testem-lelkem, új dalokat írok, zenekarommal készülök a tavaszi fellépés-sorozatokra. Folyamatosan dolgozom, mert szeretném még sokáig élvezni a közönségem szeretetét!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ábrahám Edit: „Sosem késő”
„Sosem késő” – akár ez is lehetne Ábrahám Edit mottója. A színésznő hatvan felett sem hagyja el magát, bomba formában van, és nyitott az újdonságokra …

További cikkek