2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Rendőrségi hírek a Szerencsi Rendőrkapitányságról

A Szerencsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának járőrei a város belterületén intézkedés alá vontak egy tállyai férfit, aki járművével a járdán parkolt le. Az ellenőrzés során az is kiderült, hogy az autós más mozgásban korlátozott személy részére kiállított parkolási igazolványt használt, jogtalanul. A sofőrt a Szerencs Rendőrkapitányságra előállították, majd a Szerencsi Városi Bíróság gyorsított eljárásban bírálta el cselekményét.


A Szerencsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást ismeretlen tettes ellen, aki egy mezőzombori családi ház kertjének hátsó részében a használaton kívüli garázs falát megbontotta és onnan búvárszivattyút és különböző kézi szerszámokat tulajdonított el.

A Szerencsi Rendőrkapitányság járőrei egy taktaharkányi asszonyt az egyik szerencsi kis áruház közvetlen környezetében vontak intézkedés alá, mivel a szeméttároló kukából, illetve a bennük lévő hulladékban válogatott, azokban turkált. Az asszonnyal közölték hogy szabálysértést követ el, ami miatt ellene szabálysértési feljelentést tesznek. Ezt meghallva az asszony agresszív magatartást tanúsított, kiabálni kezdett és szidalmazta az intézkedő rendőröket. Garázda tette az utcán közlekedőkben megbotránkozást, riadalmat keltett. Cselekményét többszöri felszólításra sem hagyta abba, ezért előállították a Szerencsi Rendőrkapitányságra, ahol szabálysértési őrizetbe vették, a Szerencsi Városi Bíróság pedig elzárásra ítélte.

A Szerencsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást ismeretlen tettes ellen, aki egy helyi lakatlan családi házba hatolt be, ahonnan ágyneműket, cipőket és gázpalackot tulajdonított el.

A Szerencsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást ismeretlen tettes ellen, aki egy helyi lakóház műhelyének ajtajáról lefeszítette,a lakatpántot majd onnan kézi fúrókat, illetve  a nyitott fészerből gázpalackokat tulajdonított el.

A Taktaharkányi Rendőrőrs indított eljárást ismeretlen tettes ellen, aki Taktakenézen egy lakóház nyári konyhájának ajtajáról lefeszítette a lakatot és onnan sparhertot, forgótárcsás mosógépet és mérleget tulajdonított el. Az ismeretlen elkövető az udvarról több fém hordót, valamint egy fából készült sertésólat is elvitt.

Három helyi lakost értek tetten a rendőrjárőrök Legyesbénye külterületén, akik éppen az egyik szőlő ültetvény fa szőlőkaróit húzták ki és rakták össze elszállításra. A karó-tolvajokat előállították a Szerencsi Rendőrkapitányságra, ahol kiderült, hogy egyikük gyermekkorú. A két felnőtt korú elkövetőt a rendőrség szabálysértési őrizetbe vette, cselekményükért a Szerencsi Városi Bíróság egyiküket elzárásra, míg a másik személyt pénzbírság megfizetésére ítélte.

A Szerencsi Rendőrkapitányság járőrei szolgálatellátásuk során tapasztalták, hogy Megyaszó külterületén négy személy vállukon frissen kivágott akácfákat cipelve gyalogol. A rendőrök intézkedés alá akarták vonni őket, amikoris azok a fát eldobva menekülni próbáltak. Ez azonban ez nem sikerült, ugyanis a rendőrök elfogták őket.  A helyszínen lefoglalásra került az általuk hátrahagyott akácfa, illetve az általuk használt kézi fűrész. A négy helyi férfit a Szerencsi Rendőrkapitányságra előállították, ahol szabálysértési őrizetbe vételükre került sor. Cselekményükért a Szerencsi Városi Bíróság gyorsított eljárásban elzárásra ítélte mindannyiukat.

A Szerencsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek