2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Hatályon kívül a szikszói vízkoncessziós szerződés

Semmisnek nyilvánította a Miskolci Törvényszék 2012. február 6.-ától a Szikszó város és települések ( Aszaló, Homrogd, Halmaj, Alsóvadász )  a Szatev Zrt-vel  még 1994-ben az ivóvíz szolgáltatásra kötött koncessziós szerződését.   A határozat azt a kitételt is tartalmazza: az 1994-től 2012. február 6-ig szóló időszakot  hatályosnak tekinti.
Szikszó Önkormányzata még 1994-ben irt ki koncessziós szerződést a településen történő ivóvíz szolgáltatásra. Az akkori képviselő testület úgy döntött a Szatev Zrt-t bízza meg a feladatok ellátásával. ( Később a Szatev Zrt létrehozott egy száz százalékos tulajdonú céget a Szikszó Víz Kft-t , amely a mai napig a vízszolgáltató a településen)

A Heves Megyei Főügyészség 2009-ben kezdett vizsgálódni a koncessziós szerződés ügyében. A megállapításuk szerint az eljárás  nem felelt meg a koncessziós törvényben előírtaknak.  Az ügyészségi vádakra  2012. február 6-án a Miskolci Törvényszék mondta ki ítéletét.

Az önkormányzati törvény határoz arról, hogy az önkormányzatok alapfeladata az egészséges ivóvíz szolgáltatásáról való gondoskodás a településen. Ezért Szikszó Önkormányzata képviselő testülete – felkészülve a Miskolci Törvényszék ítélethirdetésére- még 2012. január 18.-ai rendkívüli képviselő testületi ülésen felhatalmazta Szikszó polgármesterét  Füzesséri Józsefet , hogy járjon el a folyamatos ivóvíz biztosítás érdekében.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek