2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Tízezer forintos dugódíj helyett ÁFA- és jövedéki adó csökkentést javasol a Jobbik

Tízezer forintos dugódíj helyett ÁFA- és jövedéki adó csökkentést javasol a Jobbik

A Jobbik Magyarországért Mozgalom fővárosi frakciója megdöbbenéssel értesült, hogy a BKV megmentésére a városvezetés által benyújtott nyolcpontos javaslatcsomagból a Nemzetgazdasági Minisztérium csak egyet tartott tárgyalásra alkalmasnak. Azt az egy pontot, melyet a Jobbik a leghatározottabban elutasít. Ez a dugódíj, ami a budapesti gépjármű-tulajdonosok számára havi 10 ezer forint többletkiadással jár.

Nem értjük, hogy a kormány csak a lakosság újabb megsarcolásán képes gondolkozni ahelyett, hogy a Jobbik által törvényjavaslatként már benyújtott, a tömegközlekedés viteldíját indokolatlanul sújtó 27 százalékos ÁFA-tartalomnak 5 százalékra csökkentését és a BKV által használt üzemanyag jövedéki adó alóli mentességét helyezte volna előtérbe.

A dugódíj bevezetése nemcsak közvetlen terheket ró az itt élőkre, hanem az át nem gondolt intézkedés közvetett negatív hatással lesz a kereskedelemre, a szolgáltatásokra, valamint az oktatási és a szociális intézmények folyamatos működésére is.

Felszólítjuk a Nemzetgazdasági Minisztériumot, hogy gondolják át döntésüket, mert a Jobbik által javasolt megoldások bevezetése hosszútávon rendezné a BKV működési hiányait.

Jobbik fővárosi frakció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek