2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Ez Budapest: tel-avivi luxusutak és megszorítások

A Fővárosi Közgyűlés Jobbik-frakciója a kettős mérce határozott megnyilvánulásaként értékeli, hogy míg a városvezetés a tömegközlekedés fenntartása érdekében a budapestieket érintő számos területen megszorításokat vezet be, addig egyes kivételezettek luxusútjait több millió forinttal kívánja támogatni.

A január 25-i közgyűlés foglalkozik azzal az előterjesztéssel, amely szerint a tömegközlekedés fenntartása érdekében zárolnák egyes kulturális, sport, környezetvédelmi, rendvédelmi, városvédelmi feladatok előirányzatait. Emiatt a Jobbik különösen visszataszítónak és a budapestiek szembeköpésének tartja, hogy a Trafó–Kulturális Művészetek Háza, a Budapesti Fesztiválközpont Nonprofit Kft., a Centrál Színház Nonprofit Kft., valamint a Vígszínház Nonprofit Kft. ügyvezetőinek, azaz Szabó Györgynek, Vitézy Zsófiának, Puskás Tamásnak és Eszenyi Enikőnek londoni, brüsszeli, New-York-i, és tel-avivi kiküldetéseit több millió forinttal kívánja támogatni.

A Jobbik aggályosnak tartja azt is, hogy a kiküldetések engedélyezésére gyakorta a közgyűlés megkerülésével kerül sor.

Tipikus példa erre Vitézy Zsófia januári New-York-i utazása, amelyet annak ellenére sem tárgyalt a fővárosi közgyűlés, hogy decemberben két testületi ülés is volt, és amely hozzávetőleg 600 ezer forintnyi közpénzbe került.

Szembetűnő, hogy míg a Vitézy család egyik tagja közpénzből finanszírozott szolgálati gépkocsival közlekedik a BKV helyett, a másik tagja New Yorkba illetve Tel-Avivba utazgat a fővárosi adófizetők pénzéből.

Czeglédi János, a Jobbik fővárosi képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…